Esport

Tim najboljeg hrvatskog gamera mijenja postavu: Gdje će igrati Perkz?

Foto: LoLesports/Flickr

TIMOVI se naveliko spremaju za novu sezonu League of Legends esporta. Neki su već objavili službene transfere, ali mnogo toga ostalo je na špekulacijama u kojima se aktivno pojavljuje i hrvatski mid igrač Luka "Perkz" Perković. Međutim, iz njegovih izjava malo se toga može naslutiti. 

>Evo zašto je A1 Adria League jedan od najvažnijih esport projekata u Hrvatskoj

Europski League of Legends Championship Series promijenio je naziv i izgled, ali i poslovni model. Tako će se sada zvati League of Legends European Championship (LEC) i preuzet će poslovni model franšiza, koji je Riot Games prošle godine uveo u američkoj verziji natjecanja. Timovi su tako partneri lige i iz nje nema ispadanja, a mjesta u ligi se plaćaju. G2 Esports je jedna od deset kompanija koje su osigurale mjesto u ligi, a uz već poznata imena kao što su Fnatic, Schalke 04, Misfits Gaming, Splyce i Team Vitality vidimo i neke povratnike poput SK Gaminga i Origena, ali i nova imena kao Excel Esports i Rogue. 

Međutim, nije poznato u kojem će sastavu G2 Esports nastupati u LEC-u. Rasprava je pokrenuta nakon što je izvještaj ESPN-a naveo kako G2 Esports želi dovesti Rasmusa "Capsa" Winthera, mid igrača Fnatica, te da će Perkz preuzeti drugu ulogu u timu, onu ADC-a. Fnatic je u međuvremenu potvrdio da Caps više nije vezan za kompaniju, ali sam igrač nije potvrdio gdje će nastaviti karijeru.

Foto: LoLesports/Flickr

Otad smo na Twitteru svjedočili raznim raspravama i nagovještajima da bi Caps zaista mogao postati igrač G2 Esportsa. Perkz je prvo naveo kako mid lane, koji naziva svojim kraljevstvom, ne planira nikome prepustiti, ali je nekoliko sati kasnije napisao da je dobar i na poziciji ADC-a i možda bi je trebao preuzeti. Na kraju je napisao: "Pozdrav svima, izgleda kako neću dobiti mjesto u timu koji se natječe u LEC-u kao prvi mid igrač, hvala svima na podršci. Vratit ću se jači nego ikad."

Naravno, neki su prihvatili mamac i pomislili kako Perkz više nema mjesto u G2 Esportsu, iako jasno navodi da neće biti prvi mid igrač iz čega se može izvući da su ostale opcije otvorene pa tako i ona da preuzme neku drugu ulogu u timu. S obzirom na to da je Perkz prošle godine potpisao trogodišnji ugovor s G2 Esportsom te da je zaštitno lice tog tima, praktički je nevjerojatno da isti napusti. Također, mladi je Hrvat sklon zafrkanciji na društvenim mrežama. Kako će izgledati G2 Esports zasad nije službeno potvrđeno, kao niti koju ulogu u timu će preuzeti Perkz. Ipak, Caps i Perkz u istom timu, što tu može završiti loše?

Podsjetimo, Perkz i G2 Esports su se na League of Legends World Championshipu plasirali među najbolje četiri ekipe na svijetu. To je daleko najveći uspjeh cijele organizacije i rezultati sigurno neće biti razlog odlaska Perkza iz ekipe. 

Pročitajte više