ukrajina sport

Times: Braća Kličko su među prvima koje će ubiti Putinovi plaćenici

Foto: Profimedia

THE TIMES, jedan od najuglednijih magazina na svijetu, piše da je ruski vladar u Kijev poslao 400 plaćenika sa zadatkom da ubiju 23 vođe Ukrajine. Među njima su ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij, uži kabinet vlade i vojni vrh, ali i dvije sportske legende.

Braća su simbol obrane Ukrajine od ruske agresije

"Putin je sastavio crnu listu na kojoj su 23 visoka ukrajinska dužnosnika i uglednika. Među njima su dva bivša svjetska boksačka prvaka u teškoj kategoriji, braća Vitalij i Vladimir Kličko. Oni su među najomiljenijim Ukrajincima te su postali zaštitna lica otpora ruskoj agresiji i okupaciji zemlje. Vitalij je već osam godina gradonačelnik Kijeva, a Vladimirovo dragovoljno pristupanje ukrajinskoj vojsci kako bi branio domovinu dobilo je ogroman publicitet u svijetu.

Njihovim primjerom poveli su se druga dva velika ukrajinska boksača, Vasil Lomačenko i Oleksandr Usik, koji već brane Ukrajinu. Proslavljena braća rade veliku propagandu za Ukrajinu i njeni su svjetski simbol pa su visoko na Putinovoj listi za odstrel", piše BBC i dodaje tko ih je dobio zadaću eliminirati:

Putinov kuhar iz Afrike doveo 400 plaćenika da obezglave Ukrajinu

"Wagner Grupa broji 400 odlično opremljenih i uvježbanih plaćenika koje je u siječnju iz Afrike doveo Jevgenij Prigožin, bliski saveznik ruskog predsjednika kojeg nazivaju 'Putinovim kuharom'. Prije pet tjedana došli su u Bjelorusiju te krenuli prema Kijevu. Za ubojstvo ukrajinskog vrha zajamčen im je ogroman novac. O njihovim planovima su u subotu ujutro obaviješteni visoki ukrajinski dužnosnici

Plaćenici navodno prate Zelenskog i njegove kolege putem njihovih mobitela te tvrde da znaju gdje se nalaze u bilo kojem trenutku. Drugi izvor Timesu je kazao da je misija ubojstva Zelenskog zasad pauzirana, barem dok Rusija održava pregovore s Ukrajinom.

Pregovori se, podsjetimo, od jučer ujutro održavaju na granici s Bjelorusijom. No plaćenicima je navodno rečeno da Putin nema nikakvu namjeru postići mirovni sporazum te pregovore na bjeloruskoj granici koristi kao stratešku varku.

Pročitajte više