Times: Pršo postavio nove standarde u škotskom nogometu

ONLINE izdanje uglednog britanskog lista Times piše kako je hrvatski napadač Dado Pršo u prošlih 13 mjeseci, koliko igra za Glasgow Rangerse, postavio nove standarde u škotskom nogometu.

Sportski komentator Timesa, Phil Gordon, piše kako je po dolasku na Ibrox prošlog ljeta Pršo morao promijeniti dvije stvari kako bi ga navijači Rangersa primili otvorenih ruku. Jedna stvar bila je "usporeni" pristup igri kad nije u posjedu lopte, a druga je bila njegova duga kosa svezana u rep.

Gordon duhovito lamentira nad činjenicom da Pršo nije ošišao svoj trademark konjski rep, ali priznaje kako je Pršo prihvatio specifičnosti škotskog nogometa i to do te mjere da danas on postavlja nove standarde.

Pršo još uvijek izgleda kao gitarist kakvog rock benda, ali trud koji ulaže u svaki trening a naročito utakmicu ga je u očima navijača uzdignuo do neslućenih visina, piše komentator Timesa, te dodaje kako je Dadino zalaganje bilo jedan od faktora koji je Rangersima omogućio da preotmu titulu škotskog prvaka svojim vječnim rivalima, katoličkom Celticu.

Iako je u zadnje vrijeme trener Rangersa Alex McLeish štedio svog najboljeg napadača zbog "zamora materijala" i napornih priprema, Pršo je u razgovoru s novinarima ustvrdio da će biti spreman za prvi susret SPL-a, u kojem Rangersi igraju protiv Livingstonea na svom Ibroxu.

"Nisam u lošoj formi i znam da ću biti potpuno fit kad začujem huk 50,000 navijača na Ibroxu. Uopće se ne brinem, bit ću pun samopouzdanja jer znam da su navijači uz mene." - kazao je Pršo, nedvojbeno najomiljeniji nogometaš škotskog prvaka.

Pročitajte više