HRVATSKI NOGOMETAŠI

Tin Jedvaj ostaje u Bundesligi, konačno ima novi klub

Foto: Augsburg

NAKON pet godina hrvatski reprezentativac i viceprvak svijeta uz Rusije ima novi klub. Ostaje u Bundesligi i iz Bayera seli u Augsburg na jednogodišnju posudbu.

U Njemačku je Tin stigao 2014. godine iz Rome, a podsjetimo da je u Italiju otišao sa 17 godina i nakon svega 13 nastupa za Dinamo, uz odštetu od pet milijuna eura. S njim je tada otac Zdenko, legenda Veleža i bivši dinamovac preselio kompletnu obitelj. 

U Njemačku će Tin krenuti sam. U Bayer je prvo stigao na posudbu, da bi klub otkupio njegov ugovor za sedam milijuna eura. Odigrao je 101 utakmicu za klub, zabio pet pogodaka i upisao tri asistencije. No očekivano je promijenio sredinu u kojoj se zasitio novih početaka nakon ozljeda i čestih promjena njegove uloge u momčadi. Zbog male minutaže bio je upitan i za SP u Rusiji. Do danas je za reprezentaciju 23-godišnji Zagrepčanin odigrao 20 utakmica i zabio dva pogotka, oba Španjolskoj, i to s pozicije lijevog beka, za pobjedu Hrvatske u ludoj utakmici Lige nacija na Maksimiru. 

U  Augsburg dolazi na sigurno. Ostaje u Njemačkoj, s puno jačim jamstvom da će konačno pronaći svoju pravu ulogu. Do sada je igrao sve, stopera, lijevog i desnog beka, a u reprezentaciji u jednom trenutku i golgetera.

"Doživljavam Augsburg kao klub u kojem se igrači mogu jako dobro razvijati. Čelnici kluba pokazali su snažan interes za mene zbog čega imam dobar osjećaj te se radujem nositi dres Augsburga kojem ću pomoći ostvariti zacrtane ciljeve", rekao je Jedvaj na predstavljanju. 

Jedvaju su na transferu čestitali brojni suigrači iz reprezentacije, a među prvima Šime Vrsaljko.

 

Pročitajte više