München kao Maksimir: Atmosfera kakvu bi Dinamo volio imati kod kuće

Foto: Index, Čitatelji

DINAMO je na Allianz Areni poražen od Bayerna sa 5:0, ali usprkos teškom porazu, "modri" su svih 90 minuta imali veliku podršku hrvatskih navijača kojih je na tribinama neslužbeno bilo oko pet tisuća.

>>> Bayern s pola snage potopio Dinamo (5:0)

Ovo je jedno od najbrojnijih gostovanja Dinamovih navijača, a nadmašilo je i legendarni pohod Boysa na Bergamo prije 25 godina, gostovanje kod Reala u Madridu kada ih je bilo oko tri tisuće, kao i čuveno "krštenje" novog Emiratesa. 

Preko kluba je prodano 3779 vaučera, a procjenjuje se da je još nekoliko tisuća navijača stiglo iz okolnih zemalja te brojne baze Dinamovih navijača iz dijaspore.

Tijekom utakmice stadionom se orilo: "Dinamo, Dinamo" i ostale pjesme plavih navijača koji su potpuno nadglasali domaće.

Tijekom utakmice na Allianz Areni, Boysima su podršku dali i domaći navijači koji su pokazali veliki transparent s porukom Zdravku Mamiću: > Navijači Bayerna: "Svatko zna da si lopov, Mamiću odjebi!"

Zdravko Mamić nakon utakmice je pohvalio navijače Dinama. "Oči su mi zasuzile kada sam čuo njihovu pjesmu", kazao je.

Bad Blue Boysi su organizirali i veliku akciju protiv braće Mamić, pa su München zatrpali lecima na kojima je ukratko ispričana priča o Mamićevoj vladavini hrvatskim nogometom.

> "Zaustavite Mamića": Boysi oblijepili München lecima s prekriženom Glavom, dijelit će se i večeras na Allianz Areni

Prema informacijama iz Njemačke, oko 40 navijača iz Hrvatske privedeno je već po dolasku na kolodvor jer nisu imali vaučere.

> Policija u Munchenu uhitila 40 Bad Blue Boysa bez vaučera

Pročitajte više