Tko će biti prvak? Kladionice daju sve veće šanse Dinamu

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

NAKON što je Dinamo u srijedu u odgođenoj utakmici 5. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin 2:1, krenula je mrtva trka aktualnog prvaka i Rijeke za titulu. Obje momčadi ušle su u sjajnu formu, a Sopićeva ekipa ima dva boda prednosti i derbi na svojem stadionu.

Izvor: SofaScore

I jedni i drugi do kraja prvenstva imaju manje-više sličan raspored. Prije velikog derbija na Rujevici 5. svibnja, i jedni i drugi će gostovati kod Lokomotive, a nakon derbija će i jedni i drugi igrati protiv Osijeka. Kako trenutačno stvari stoje, derbi na Rujevici će vrlo vjerojatno odlučivati prvaka.

Dinamo gostuje čak četiri puta

Dinamo će u ovih šest kola samo dvije utakmice igrati na Maksimiru, i to s Osijekom u 34. te Rudešom u 36. kolu. Rijeka ima tri domaće i tri gostujuće utakmice, ali prvenstvo završava s dva gostovanja u zadnja tri kola.

Iako Rijeka ima, barem na papiru, puno bolju situaciju, kladionice više vjeruju Dinamu. Tako je na Dinamovu titulu koeficijent 1.75, a na Rijeku 2.00. Nakon zadnjega kola jesenskog dijela prvenstva koeficijent na Rijeku bio je čak 10, a Dinamo i Hajduk bili su izjednačeni na 2.50. Splićani su tad imali dvije utakmice i sedam bodova više od Dinama.

Pročitajte više