Tko je bio vozač koji je poginuo na reliju u Hrvatskoj?

Foto: Profimedia

VOZAČ relija Craig Breen poginuo je u nesreći tijekom trening-vožnje uoči natjecanja WRC Croatia Rally. Oko 12:40 došlo je do slijetanja vozila s lokalne ceste 2201 u Loboru, kod Zlatara. Breen je prednjim lijevim krajem udario u drveni stup i na mjestu poginuo, dok je suvozač James Fulton prošao bez ozljeda, potvrdili su iz Hyundai Motorsporta, momčadi čiji je Breen bio vozač.

"Hyundai Motorsport s velikom tugom potvrđuje vijest da je u nesreći u Hrvatskoj poginuo naš vozač Craig Breen. Njegov suvozač James Fulton je prošao neozlijeđen. Želimo izraziti sućut Craigovoj obitelji, prijateljima i svim navijačima. Hyundai Motorsport ovaj slučaj zasad više neće komentirati", stoji u priopćenju Hyundaija.

Tko je bio Craig Breen? 

Craig Breen rođen je 1990. u Irskoj. Bio je sin Raya Breena, nekadašnjeg državnog prvaka Irske u reliju. U WRC-u je debitirao 2009., a 2012. je doživio tešku nesreću na reliju na Siciliji, gdje je život izgubio njegov tadašnji suvozač Gareth Roberts.

Proteklih je godina Breen ostvarivao zapažene uspjehe. Nikada nije uspio pobijediti na WRC utrci, ali je osam puta završio na postolju. Ove sezone bio je drugi na reliju u Švedskoj. U Hrvatskoj se prošle godine borio za odličja te je na kraju završio četvrti.

Pročitajte više