Tko je Jobe Bellingham? Mlađi brat zvijezde Reala oduševljava u Engleskoj

Foto: Profimedia

NEVJEROJATNI Jude Bellingham nastavio je svoju zapanjujuću formu u dresu Real Madrida u utakmici protiv Osasune u subotu postigavši deseti gol u prvih deset utakmica u kraljevskom dresu. Real je ljetos Borussiji Dortmund platio čak 103 milijuna eura kako bi doveo jednog od najtalentiranijih igrača svijeta, a prema prvim utakmicama čini se da niti jedan cent nije potrošio uzalud.

Ovaj 20-godišnji Englez impresionira igrom i golovima i najzaslužniji da je Real prvi u La Ligi te na čelu svoje skupine u Ligi prvaka.

Tko je Jobe Bellingham?

No, Jude Bellingham nije jedini Bellingham koji intrigira nogometnu javnost. Jude ima dvije godine mlađeg brata Jobea koji trenutačno igra za Sunderland u Championshipu. Bellingham mlađi je ove sezone odigrao za svoju momčad svih 11 utakmica u drugom razredu engleskog nogometa, a nakon pobjede nad Watfordom trener Sunderlanda Tony Mowbray bio je pun hvale za mladog veznjaka.

“Vrlo je zreo za svoje godine. Ponaša se kao iskusni profesionalac i zadovoljava sve standarde. Čak i u igri na male golove on želi pobijediti. Jobe nije u momčadi zbog svog imena, tu je zbog iznimne nogometne sposobnosti, a oduševljava atleticizmom i tehnikom'', rekao je Mowbray.

Izbjegava usporedbe s bratom

Tijekom ljeta Jobe se preselio iz juniorske momčadi Birmingham Cityja, gdje su i on i njegov stariji brat započeli svoje profesionalne karijere. Odlazak iz Birminghama i dolazak u Sunderland mogao bi biti važan prvi korak za Jobea koji želi stvoriti samostalnu karijeru bez utjecaja slavnog brata.

Mowbray je otkrio da Jobe pokušava izbjeći usporedbe s Judeom: ''On ne želi da ga se uspoređuje s bratom, ali ovdje imamo trenere koji su radili s Judeom kad je imao 17, 18 godina. Oni jako dobro mogu procijeniti njegovu pravu vrijednost.'' 

Mowbray vjeruje da Jobe Bellingham ima dovoljno talenta i predanosti nogometu da postigne veliku karijeru, ali pažljivo bira riječi kako ne bi stavio preveliki pritisak na mladićeva leđa.

''Jobe naporno radi svaki dan. Mi treneri želimo ga zaštititi u tjednima kad su na rasporedu po tri utakmice, tako da ga ponekad izvadimo da se odmori. Doziramo ga da ne izgori. Trebali bismo samo uživati u putovanju s njim i vidjeti gdje će stići kako vrijeme bude odmicalo."

Pročitajte više