Tko je tu lud? Karlovčanima slijedi prijava, a "Dinamo i Hajduk duguju 700 milijuna kuna"!

KARLOVAČKA nogometna priča polako poprima obrise sve većeg apsurda. Naime, na sinoćnjem sastanku Upravnog odbora kluba odlučeno je da će svi igrači i treneri koji se u nedjelju nisu pojavili na Kantridi, biti upućeni na disciplinsku komisiju.

> Šimić na Al Jazeeri čestitao Šibenčanima jer godinu dana igraju besplatno

> HNS će samo za plasman na Euro dobiti osam milijuna eura, a ne želi pomoći Karlovcu

Ovu odluku izglasalo je sedam od 13 članova UO-a, nakon što su na sastanku proveli tri sata, prenosi KA portal.

"Na ovakav potez smo se odlučili kako bismo zaštitili dignitet kluba", istaknuo je poslije sastanka predsjednik Amirudin Talakić, koji očito ne shvaća (ili ne želi shvatiti) da je dignitet kluba najviše narušen činjenicom da ljudi kojima je nadređen naknade za svoj rad nisu dobili posljednjih sedam mjeseci. Zapravo, dobili su protekli mjesec 3000 kuna akontacije po igraču.

Ništa od isplate dugovanja jer je račun kluba u blokadi


Što se tiče isplate dugovanja, predsjednik Karlovca rekao je kako je to "teško očekivati dok je račun u blokadi":

"Mi smo valjda jedini klub koji je blokiran zbog poreznog duga (on iznosi oko milijun i 200 tisuća kuna). Dinamo je dužan 500 milijuna kuna, Hajduk 200, a još ima klubova koji duguju između 20 i 30 milijuna kuna državi", naglasio je Talakić.

"Stav Županije je da se ide za novim modelom financiranja, prema kojem bi klubovi kao što je NK Karlovac ostali profesionalni, jer bi karlovačko gospodarstvo moglo imati interesa u sportu u budućnosti. Danas očito još nije spremno financirati neki nogometni ili bilo koji drugi klub", kazao je Josip Šafar, karlovački dožupan i član Upravnog odbora NK Karlovca.

Pročitajte više