lige petice

"To je grijeh i sramota!" Galatasaray o objavi slika igrača koji će možda oslijepiti

Foto: Gulliver / Getty Images

OMAR ELABDELLAOUI (29) desni bočni Galatasaraya i kapetan reprezentacije Norveške, teško se ozlijedio kada mu je prilikom proslave Nove godine u ruci eksplodirao vatromet.

Pri tome mu je ozbiljno ozlijeđena ruka, ali i oba oka. "Operirali smo mu oči koje su doživjele termalnu i kemijsku traumu i očistili smo ih, ali i dalje je problem s oba oka. Veći problem je lijevo oko. Njegova situacija sada je bolja nego sinoć, ali možda ćemo morati raditi nove zahvate. Naša bolnica je najbolja u Turskoj za zahvate na očima i imamo najbolju opremu i učinili smo sve što je u našoj moći, ali ne mogu reći hoće li se Omaru vratiti vid", izjavio je doktor Vedat Kaya, koji je operirao ozlijeđenog nogometaša.

Međutim, uz Elabdellaouijevu tešku ozljedu vezuje se i velika afera. Fotografije njegovog unakaženog lica pojavile su se sinoć na društvenim mrežama. Abdurrahim Albayrak, potpredsjednik Galatasaraya, za to krivi bolničara iz vozila hitne pomoći kojim je nogometaš prebačen u bolnicu.

"Liječnici i ostalo osoblje učinili su i čine sve da spase Omarov vid, Alah ih blagoslovio, ali ono što je učinio bolničar koji ga je tako ozlijeđenog slikao i to dijelio po društvenim mrežama je grijeh i sramota! Omar ima troje djece. Kako je njima gledati ovakve očeve slike po društvenim mrežama? Gdje je savjest osobi koja ga u takvom stanju slika?"

Pročitajte više