Todorović u finalu EP-a na 50 metara leptir, Puninski diskvalificiran

HRVATSKI plivač Mario Todorović plasirao se u finale utrke na 50 metara leptir na Europskom prvenstvu koje je u ponedjeljak počelo u Budimpešti.

Todorović je ostvario ukupno četvrti rezultat polufinala (23.62), a u svojoj je skupini bio sporiji samo od Nijemca Steffena Deiblera (23.56). U drugoj su skupini brži bili i svjetski rekorder Rafael Muňoz (23.15) te Francuz Frederick Bousquet (23.30).

Dvadesetjednogodišnji Todorović je plivao deset stotinki brže nego u jutarnjim kvalifikacijama, odnosno 17 stotinki sporije od svoga osobnog rekorda.

S Korčulaninom je u istoj polufinalnoj skupini plivao i drugi hrvatski predstavnik Aleksej Puninski koji je u cilj ušao peti s vremenom 23.93, ali je naknadno diskvalificiran zbog nepravilnog starta. No, ni spomenuti mu rezultat ne bi bio dovoljan za finale, ostao bi prvi “vani”.

U jutarnjim je kvalifikacijama, podsjetimo, Duje Draganja u ovoj disciplini zauzeo 15. mjesto (24.26), ali polufinale nije vidio zbog pravila da među posljednjih 16 mogu nastupiti samo dvojica plivača iz iste države. Dominik Straga je, pak, bio 20. s rezultatom 24.39.

Pročitajte više