Tom Rogic ide u mirovinu s 30 godina

Foto: EPA

AUSTRALSKI nogometaš Tom Rogic odlučio je prekinuti nogometnu karijeru s 30 godina. Rogic je zadnje igrao za West Bromwich u engleskoj drugoj ligi, a od ljeta je bio slobodan igrač. Bio je i australski reprezentativac s 50 nastupa. Najviše je utakmica odigrao za Celtic (272), za koji je zabio 46 pogodaka i 49 puta asistirao, igrajući uglavnom kao ofenzivni veznjak. Sedam puta je sa Celticom bio prvak Škotske. Evo kako je obrazložio odlazak u mirovinu.

"Nakon dugog razmišljanja odlučio sam se ostaviti nogometa. Odluku sam donio da bih se mogao posvetiti svojoj obitelji. Supruga i ja borili smo se zadnjih sedam godina s problemima plodnosti. Nakon godina pokušavanja 2021. smo dobili kćer. Smatrao sam to najvećih životnim uspjehom."

"Imao sam dobru karijeru"

"Dobili smo još sjajnih vijesti. Sljedeće godine supruga i ja dobit ćemo blizance. Borili smo se žestoko za ovo, a sad ćemo imati blizance i dvogodišnjakinju. Čini mi se da je sad pravo vrijeme da se posvetim obitelji. Vratio sam se doma u Australiju.

Osjećam se sretno jer sam imao dobru karijeru. Većinu sam proveo igrajući za Celtic, jedan od najvećih klubova na svijetu. Igrao sam Ligu prvaka i osvojio brojne trofeje, igrajući pred 60 tisuća navijača svaki tjedan. Sretnik sam i jer sam predstavljao svoju zemlju 50 puta te sam igrao na velikim natjecanjima", napisao je Rogic na Instagram.

Pročitajte više