Toma Bašić ima novi klub

Foto: EPA

HRVATSKI veznjak Toma Bašić (27) napušta Lazio i odlazi na posudbu u Salernitanu, objavio je talijanski insajder Nicolo Schira, koji tvrdi da je posao dvaju talijanskih klubova dogovoren. Podsjetimo, Bašićev prelazak prošli tjedan najavio je i stručnjak za transfere Gianluca Di Marzio.

Bašić nije bio u planovima trenera Lazija Maurizija Sarrija, koji mu je ove sezone dao svega devet minuta u talijanskom kupu i time mu pokazao da na njega ne računa. Imao je ponude nekoliko njemačkih i talijanskih klubova poput Augsburga i Verone, ali izabrao je posljednji sastav talijanskog prvenstva, s kojim će se boriti za ostanak.

Di Marzio je bio najavio da će se Bašić danas pridružiti novoj momčadi, u kojoj će igrati s Domagojem Bradarićem (24). Podsjetimo, riječ je o dvojici bivših igrača Hajduka. Prema podacima Transfermarkta, Bradarić je peti najskuplji prodani igrač Hajduka ikad (6.5 milijuna eura), a Bašić deseti (3.8 milijuna eura). Prvi je Luka Vušković, koji će za 13.8 milijuna eura otići u Tottenham. 

Lazio je Bašića platio sedam milijuna eura

Bašić je za Lazio, koji ga je 2021. godine Bordeauxu platio sedam milijuna eura, dosad odigrao 70 utakmica i zabio dva gola uz dvije asistencije. Ugovor s rimskim klubom ima još dvije i pol godine. 

Seniorsku karijeru započeo je u Hajduku, gdje je kao 18-godišnjak stigao iz NK Zagreba. Sakupio je 75 nastupa, 11 pogodaka i 14 asistencija za splitski sastav. Hajduk ga je 2018. prodao Bordeauxu za 3.8 milijuna eura. Transfermarkt mu sada vrijednost procjenjuje na 3.5 milijuna eura.

Pročitajte više