Tomas zbog dugova odlazi iz Galatasaraya?

TURSKO prvenstvo ušlo je u vrlo neizvjesnu završnicu, s obzirom da gradski rivali Galatasaray i Fenerbahče, kolo prije kraja, imaju jednak broj bodova. No, dok na tablici stoji egal, budžeti dvaju istanbulskih klubova razlikuju se u nevjerojatnim razmjerima.

Fenerbahče je gigant, nedvjobeno najbogatiji klub u Turskoj, čiji se igrači mogu ponašati poput pijanih mornara kad dohvate kopno nakon duge plovidbe. Najbolje se to vidi po klapi koju je okupio Christoph Daum; brazilska zvijezda Marco Nobre, specijalist za mrtve lopte Alex De Souza, radilica na sredini terena Marco Aurelio i branič Fabio Lucinano, samo su neka od velikih imena koja nose dres Fenerbahčea.

No, gledajući drugu stranu medalje, ta prebogata momčad ima priliku naslov prepustiti rivalu koji je prisiljen prodati sve najbolje što ima kako ne bi bankrotirao.

Igrači Galatasaraya nekoliko su puta bojkotirali treninge i na taj način pokušali natjerati čelnike da isplate nakupljena dugovanja. No, novca nema ni za lijek. Mjesecima su računi igrača prazni, a čelnici ponajmanje razmišljaju o dovođenju inozemnih pojačanja koja su neophodna za dobar rezultat.

Ove sezone Galatasarayu su se pridružili tek napadači s greškom, Marek Heinz i Saša Ilić. Ostaci ostataka, koji su samo čudom uspjeli doći do prilike da se bore za naslov, i dalje se nadaju poboljšanju situacije.

No, prema svemu sudeći, to se neće dogoditi tako skoro kao što su planirali. U protestima je najdalje otišao Kamerunac Rigobert Song, zaprijetivši bojkotom prvenstvenih utakmica. Pred novinare je istupio vratar Mondragon, pokušavajući pozvati suigrače na zajedništvo. No, dodatnu vatru potpalio je nekadašnji lijevi bočni igrač Galatasaraya, a danas autoritet na LIG televiziji, Hakan Ünsal.

Ünsal je kazao kako bi strani igrači poput Stjepana Tomasa, Mondragona i Songa mogli napustiti klub i to kao slobodni igrači jer ih Galatasaray ne plaća.

D.R.

Pročitajte više