Tomašević primio hrvatske vaterpoliste

Foto: Grad Zagreb

GRADONAČELNIK Zagreba Tomislav Tomašević u palači Dverce primio je članove hrvatske vaterpolske reprezentacije koja je u subotu osvojila zlatno odličje na Svjetskom prvenstvu u Dohi, dok je u siječnju bila druga na Europskom prvenstvu održanom u Dubrovniku i Zagrebu.

"Čestitam igračima, izborniku i stručnom stožeru na povijesnom uspjehu i trećem po redu naslovu svjetskih prvaka, koji je osvojen samo mjesec dana nakon osvajanja titule europskih doprvaka", rekao je Tomašević.

"Tim povodom izborniku Ivici Tucku te kapetanu Ivanu Krapiću u ime svih članova hrvatske vaterpolske reprezentacije i Hrvatskog vaterpolskog saveza dodijelio sam Medalju Grada Zagreba za osvajanje zlatne medalje na Svjetskom vaterpolskom prvenstvu 2024. u Kataru, kao i za izniman doprinos hrvatskom sportu", priopćeno je iz Služba za informiranje i medije grada Zagreba.

Zlatne vaterpoliste na zagrebačkom aerodromu dočekalo stotinjak navijača

Podsjetimo, reprezentativce je u nedjelju u VIP salonu zagrebačkog aerodroma dočekalo stotinjak navijača uz slavljeničku tortu i pjenušac. Prilikom povratka u Hrvatsku, Tucka su pitali jesu li vaterpolisti zaslužili veći doček. 

"To nisu pitanja za mene, meni je drago da ste došli vi koji to volite. Mogao bih puno toga reći, ali neću. To je refleksija svega, zašto sada pričati o tome... Imate neke ljude koji su bili oslobođeni tjelesnog, a obnašaju funkcije..." rekao je Tucak u nedjelju.

Potom je za HRT ponovno govorio o dočeku: "Pa to nije na nama da sudimo. Meni je drago što su došli ljudi koji to vole, koji su bili uz nas. Gdje ćete veću promociju za jednu državu od toga da se dan prije finala Svjetskog prvenstva u Dohi, jednom od najmodernijih, najbogatijih gradova na svijetu, osvijetli jedan od najvećih nebodera u bojama hrvatske zastave, u bojama hrvatske države s porukama 'Sretno, Hrvatska, sretno, Barakude'? To je nešto što je nevjerojatno."

Pročitajte više