HNL

Tomić objasnio taktiku kojom je zaustavio Osijek

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

TRENER Rijeke Goran Tomić komentirao je remi svoje momčadi protiv Osijeka u 31. kolu HNL-a. Susret je završio bez golova.

"Jedna prava muška i ratnička utakmica, točno onakva kakvu smo i očekivali. Čestitam igračima na silnom uloženom trudu i na zalaganju. Ovo su utakmice kada odlučuje neki detalj - prekid, kiks obrane ili nešto slično. Mi smo imali najveću priliku koju je moguće imati, jedanaesterac. Šteta što je nismo iskoristili, bilo bi stvarno lijepo da nas je tim golom i pobjedom lopta nagradila za trud i igru", započeo je Tomić.

Tomić se danas taktički prilagodio Osijeku. Promijenio je formaciju iz uobičajenog sustava s četiri igrača u zadnjoj liniji u sustav s tri igrača u zadnjoj liniji.

"Išli smo s time jer Osijek s Bočkajem i Silvom ima te jake bokove i stvarno opasne ubačaje koji idu na Miereza, a on je vrhunski u igri glavom. Ideja je bila pritiskom na bokovima neutralizirati njihove bočne igrače. Kad su oni prešli na igru s četiri iza, onda smo im odgovorili na isti način. Bila je ovo dosta naglašeno 'taktička utakmica', ali mene više od taktičke discipline vesele energija i trud koje su moji igrači demonstrirali na Rujevici protiv jednog jakog Osijeka", objasnio je.

Rijeku u iduća dva kola očekuju još dva derbija. U subotu će na Poljud, dok vikend poslije toga dočekuju Dinamo. Tomić je najavio da će svojim igračima dati malo odmora, a da onda kreću u pripreme za nadolazeće razdoblje i borbu za treće mjesto na tablici.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više