Tomislav Stipić: Kapa dolje izborniku i igračima Maroka

Foto: Screenshot

IZBORNIK Walid Regragui i reprezentacija Maroka ispisali su povijest i pobjedom 1:0 protiv Portugala postali prva afrička reprezentacija koja se plasirala u polufinale Svjetskog prvenstva. Gol vrijedan prolaza zabio je napadač Seville Youssef En-Nesyri nakon svog visoko skoka i ubacivanja Yahije Atiyyata Allaha. 

Maroko je neporažen u pet utakmica na Svjetskom prvenstvu, a jedina ekipa koju nije pobijedio je Hrvatska u grupnoj fazi. Nakon prvog mjesta u grupi izbacio je Španjolce, a jedini gol su mu uspjeli zabiti Kanađani. Uz pobjedu nad Portugalom u nokaut-fazi je izbacio i Španjolsku. U polufinalu će igrati s Engleskom ili Francuskom.

"Igrali su sa srcem"

Nakon utakmice njihov trijumf biranim je riječima opisao i stručni komentator HRT-a Tomislav Stipić, koji je naročito pohvalio izbornika Walida Regraguija i njegovu mentalnu i taktičku pripremu utakmice: 

"Ja bih se malo vratio na našu reprezentaciju. Ova utakmice je potvrda kvalitete Hrvatske. Dvije ekipe iz naše skupine su u polufinalu. Sjetimo se samo kako smo bili kritični prema našoj reprezentaciji nakon remija protiv Maroka.

Sada vidimo da su obje reprezentacije tu gdje jesu sasvim zasluženo. Kada vidite današnju utakmicu od 60. do 90. minute, vidite zašto je Maroko u polufinalu. Pukli su, bili su pred raspadom, ali su i u tom stanju izdržali pritisak Portugala. Nisu im davali prilike ni prostor. 

Toliko su ih limitirali, samo jer su igrali sa srcem. Želim pohvaliti izbornika Maroka jer je imao odličan plan za ovu utakmicu, mentalno je pripremio ekipu na najbolji mogući način. Imao je i ozlijeđenih igrača, ali su izdržali, kapa do poda."

Pročitajte više