Tomo Butina oprašta se od reprezentacije

TOMISLAV BUTINA više neće igrati za hrvatsku reprezentaciju. Takvu nam je odluku priopćio u kratkom razgovoru, te je kazao i kako ga nitko neće moći nagovoriti na eventualni povratak.

"Neću više braniti za reprezentaciju, ovih nekoliko godina kojih mi je ostalo do zalaska karijere posvetit ću se se klubu, obitelji i svojoj karijeri. Nitko me neće moći nagovoriti na povratak, ne tražim da me netko moli i navlači" - kazao je za Index Butina.

"Kao prvo ja ne vidim više način na koji bih mogao pomoći reprezentaciji iz ove perspektive u kojoj sam trenutno, a drugo odlučio sam Olympiacosu vratiti na najbolji mogući način i maksimalno se koncentirati na ovih par godina koje još mogu odigrati vrhunski i posvetiti se klubu" - pojasnio nam je Butina razloge napuštanja reprezentacije.

Dodao je kako je u klubu fenomenalna atmosfera, te da je zadovoljan i sretan što je dio toga.Tomo Butina rođen je 1974. godine, a za hrvatsku reprezentaciju nastupio je 26 puta. Prvi nastup za reprezentaciju imao je 5. rujna 2002. godine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2002. protiv San Marina.

Butina je svoju karijeru započeo u velikogoričkom Radniku, a kao pionir došao je u Dinamo. Bio je posuđen Samoboru, Karlovcu i Slaven Belupu. Butina je svoju prvu utakmicu za Dinamo odigrao 1992. godine.

U svibnju 2003. godine otišao je u belgijski Club Brugge, a počekom 2006. odlučio na odlazak u Grčku, gdje će iduće tri godine igrati za Olympiacos.

A.H.
Foto: D.P.

Pročitajte više