Tomo Erceg bi ponovo u Rijeku

PRVI strijelac prošle sezone HNL-a i bivši golgeter Rijeke, Tomo Erceg navijestio je mogućnost povratka na Kantridu. Erceg je srpnju potpisao ugovor s njemačkim drugoligašem Greuther Fuerthom. 

"Nezgodno mi je o tome u ovom trenutku pričati, budući da sam pod ugovorom. S druge strane drago mi je da sam ostavio traga u "Rijeci", na Kantridi sam proveo lijepu godinu i godi mi da me nisu zaboravli. No prerano je govoriti o povratku, premda mogućnost postoji." - kazao je Erceg za Novi list.

34-godišnji Erceg za svoj bivši klub postigao je 26 golova u tri natjecanja (6 u Kupu i 2 u Kupu UEFA). Treći je srijelac prve hrvatske lige svih vremena, te s 17 golova najbolji ligaški strijelac prošle sezone.

No, iz Rijeke nije otišao na lijep način jer se posvađao sa sportskim direktorom Mladenom Romićem i direktorom Marinkom Koljaninom. Razlog te svađe navodno je bilo prekoračenje roka oko potvrde vlastitog statusa, te kašnjenje na pripreme.

U karijeri je Erceg sveukupno postigao čak 96 golova, što je dovoljan pokazatelj njegovih napadačkih vrijdnosti.

Do zimske stanke o Ercegovu povratku može se samo spekulirati budući da ga za njemačkog drugoligaša veže ugovor "godina plus godina". Ali, šansa ipak postoji. Na isti je način bio vezan i za riječki klub, pa je ipak otišao.

Pročitajte više