Tomo Šokota na policiji zbog prijetnji smrću!

"MAKNI se od Dinama i od Mamića, ili ćeš završiti kao Pukanić", neugodne su riječi koje je napadač Dinama Tomo Šokota u više navrata čuo iz zvučnika svog mobilnog aparata. Iako je prijetnje smrću u više navrata demantirao, vjerojatno ne želeći podizati dodatnu medijsku prašinu koja se već uskovitlala zbog naprasnog otkaza u Dinamu, Šokota je jutros ipak posjetio PU zagrebačku.

"Prijetnje smrću stizale su putem telefona i nogometaš Dinama kod nas je jutros iste prijavio. Policija će poduzeti daljnje korake u skladu sa zakonom", potvrdila je Indexu glasnogovornica PU zagrebačke Aleksandra Ljuba.

Šokota je prijetnje dobio više puta, s različitih javnih govornica. Trenutno se nalazi u nezavidnoj poziciji u odnosu na Dinamo, s kojim ne može dogovoriti civilizirani razlaz. Dinamo je javno obznanio da ne računa na njegove usluge, ali danas tvrde da se radi o njihovom igraču prema kojem uredno ispunjavaju ugovorene obveze. Problem je, dakako, u novcu; Šokota ne pristaje na paušalu, niti na smanjenu isplatu, već traži svojih 800 tisuća eura.

Marijan Vlak je, prema nekim informacijama, također dobio slične prijetnje, a zbog stresa i povišenog tlaka sinoć je i hospitaliziran. Policija za sada nije primila prijavu bivšeg trenera Dinama.

U Dinamu su odmah reagirali na Šokotinu prijavu;

"NK Dinamo najoštrije osuđuje prijetnje našem igraču te poziva mjerodavne institucije da što prije pronađu i kazne odgovorne.", poručio je Siniša Jagodić, Dinamov glasnogovornik.

Pročitajte više