Toni: Neću jako slaviti ako zabijem Fiorentini

TALIJANSKI reprezentativac Luca Toni kao igrač Bayerna suočit će se s Fiorentinom u Ligi prvaka, klubom u kojemu se proslavio i s kojim ga vezuju lijepa sjećanja.

Toni je vrhunac slave dosegao u Fiorentini između 2005. i 2007., postigavši 47 golova u Seriji A. Sa 31 je golom bio najbolji strijelac sezone 2005./06., što ga je lansiralo u reprezentaciju i odvelo na zlatno Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj.

Sada ga čekaju dva susreta protiv ljubičastih, prvi u Munchenu, drugi na stadionu Artemio Franchi.

"U Firenzi me i dalje mnogi ljudi vole, međutim sada ću im biti samo još jedan protivnik. Da budem iskren, ne znam što mogu očekivati prilikom povratka."

U izjavama koje prenosi Datasport, Toni kaže da će uvijek nositi u srcu dvije godine provedene u Firenzi.

"Zabio sam preko pedeset golova u tom razdoblju i ostvario mnoge lijepe pobjede s momčadi. Što ako zabijem svojim starim drugovima? Mislim da bi najbolja bila suzdržana radost", kaže prvi topnik Bayerna i Bundeslige u prošloj sezoni.

"Ipak, napominjem i da proslava pogotka ne bi značila nepoštovanje prema protivničkoj momčadi. Ovisi o važnosti gola, o njegovom značaju za ishod utakmice."

U tako delikatnom trenutku svoje karijere, Toniju bi sigurno bilo najdraže da Bayern pobijedi, a da on sam odigra prosječnu utakmicu - da se ne zamjeri niti jednoj strani.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više