Toni Prostran: Trebamo čestitati Španjolcima, a mi glavu gore!

"LOŠE smo otvorili utakmicu, bili smo u grču, pogotovo iz razloga što smo dan prije izgubili polufinale. Bili smo tužni, sinoć smo cijelu noć pričali o toj utakmici i u prvom poluvremenu protiv Španjolske se to odrazilo. Kasnije smo se vratili u utakmicu, u drugom poluvremenu smo se vratili nakon 11 razlike, ali nismo izdržali. Izašao nam je i Delaš zbog pet osobnih. Moramo čestitati Španjolcima, odigrali su vrhunsku utakmicu. Jednom dobiješ, jednom izgubiš. Glavu gore", izjavio je glavni organizator igre U-20 vrste, Toni Prostran, koja je u borbi za treće mjesto na EP-u jučer poražena od Španjolske.

Prostran priznaje kako je cilj bilo zlato, no i četvrto mjesto u jakoj konkurenciji nije neuspjeh. Dapače.

"Bio je cilj pred početak Europskog prvenstva otići do kraja, ali nismo uspjeli. Ipak, na četiri natjecanja smo imali četiri polufinala. Niti jedna generacija to nije napravila u zadnjih 10 godina i možemo biti ponosni", dodaje Prostran za Kosarka.hr.

"Nadali smo se finalu u punim Jazinama"

Još uvijek peče poraz od Grka u polufinalu. Da je ta utakmica drugačije završila, možda bi ih zadarska publika nosila do kraja.

"Nadali smo se da ćemo ući u finale, igrati pred punom dvoranom i probati osvojiti naslov, ali Grci su nam to uzeli. Pobjedi protiv Srbije smo se jako veselili nakon što smo izvukli sedam razlike u posljednjoj minuti. Sigurno da je to malo utjecalo na to polufinale, ispraznili smo se", zaključio je Prostran.

Pročitajte više