LIGE PETICE

Tony Adams: Aubameyang može odšetati iz kluba ako hoće. To nekad nije bilo moguće

Foto: Getty Images

TONY ADAMS dao je intervju za Sky Sports u kojem je istaknuo kako klub hitno mora dovesti nove igrače kako postojeće zvijezde u klubu ne bi tražile izlaz zbog manjka kvalitete u kadru.

Jedan od ključnih igrača koji se spominje u tom kontekstu je Pierre-Emerick Aubameyang koji ove sezone sa 17 pogodaka predvodi klub. Za njega su zainteresirani Chelsea i Barcelona pa ne bi bilo iznenađenje da napusti klub. 

"Vrlo je moguće da Aubameyang jednostavno odšeta. Obožavao sam principe Arsenea Wengera da nijedan igrač nije veći od kluba. On je prodavao igrače ako je to imalo financijskog smisla za klub. Usprkos tome je bio jak i održavao je razinu Lige prvaka svake sezone, ali je to utjecalo na mogućnost nagovaranja igrača na dolazak, postali smo klub koji prodaje najbolje igrače", rekao je Adams. 

Savjetuje klub

Legendarni branič Arsenala tvrdi da je klub daleko od statusa koji je imao prije 25 godina kad je sastavljena generacija koja je obilježila sljedećih deset godina Arsenala, ali i europskog nogometa. 

"Da sam trener, rekao bih kako se Aubameyanga ne smije prodati ni pod koju cijenu. Trebamo dovoditi, promovirati igrače kroz akademiju i zadržavati svoje najbolje igrače. Po mene je u moje vrijeme došao Ferguson, ali nisam htio ići. Direktor mi je kazao kako ubrizgavaju mnogo novca u Arsenal, ostao sam i ostalo je povijest. Došli su Bergkamp, Anelka, Vieira, Petit, Pires. Imali smo pet svjetskih prvaka u ekipi. Ovo sad je potpuno drugi klub i mislim da privlačenje igrača u posljednjih par godina nije sjajno. Sad se čini kao da prodajemo najbolje igrače, a tako se ne može osvojiti prvenstvo", zaključio je Adams.

Pročitajte više