Tony Adams: "Eduardo is a fox in a box"

NEKADAŠNJI stoper Arsenala Tony Adams nije štedio komplimente na račun Eduarda da Silve, nakon što je hrvatski reprezentativac odigrao vrlo zapaženu ulogu u pobjedi Arsenala nad Spartom (3:0). 

Eduardo je bio stalna opasnost po gol češke ekipe. Ili izravnim napadom ili asistencijama. Loptom koja kao da je imala oči pogodio je Fabregasa za 2:0, a onda je pred kraj susreta Denilsonov centaršut iz nimalo lagane pozicije ubacio u mrežu. Tomas Rosicky (nakon centaršuta Walcotta) je prvi zatresao mrežu svog bivšeg kluba, već u 7. minutu i tako svojim zemljacima razbio svaku iluziju u eventualno iznenađenje.

Tony Adams (trenutno pomoćnik Redknappu u Portsmouthu), koji je gostovao u studiju ITV-a, hvaleći igrače svog bivšeg kluba, posebno je istakao univerzalnost Eduarda da Silve:

"Podjednako je koristan i opasan, i u pripremi napada i u realizaciji. Posebno je dobar u šesnestercu. "A fox in the box" lisica u kaznenom prostoru, slikovito je opisao Adams Eduarda. Tako su Wenger i Arsenal zajednički desetu godinu za redom ušli u Ligu Prvaka. Osim Arsenala još je pet momčadi sa otoka izborilo pravo nastupa u drugoj fazi (po grupama) Lige Prvaka; Manchester United, Chelsea, Liverpool, Celtic i Glasgow Rangers.

M.J.
Foto: AFP

Pročitajte više