Toplak: Pričao sam s Dalićem o Brekalu. Savjetovao ga je kako da bira klub

Foto: Davor Javorovic, Marko Lukunic/PIXSELL

HRVATSKI trener Samir Toplak uoči utakmice Hajduk - Rijeka govorio je o dolasku Josipa Brekala (25) u splitski klub. U studiju MAXSporta pričali su o dolasku Ivana Perišića, koji je dobio ovacije Poljuda uoči utakmice, a zatim se Toplak osvrnuo na Brekala.

"Hrvatska reprezentacija treba Perišića, znamo da nas čeka Europsko prvenstvo. Mislim da mora ostati hladan, no on je izuzetan profesionalac i vratit će se tek kada sve bude 100 posto sigurno", rekao je Toplak. Potom je govorio o Brekalu, kojeg Hajduk tek treba službeno predstaviti i koji danas na Poljudu prati Jadranski derbi.

"Najbitnije je biti na oku hrvatskom izborniku Zlatku Daliću. Mislim da je Brekalo zato i došao u klub u kojem će igrati i nametnuti se izborniku kako bi se vratio u reprezentaciju. Pričao sam o tome s izbornikom i on je Brekalu savjetovao da ode u klub u kojem će igrati kako bi se pokušao nametnuti za kadar za Europsko prvenstvo", otkrio je Toplak.

Brekalo je bio na korak do Dinama, a sada će ipak doći u Hajduk

Podsjetimo, pisali smo da je Brekalov povratak u Dinamo bio stvar formalnosti. Njegov agent bio je u Maksimiru u utorak i dogovorio sve detalje, a Brekalo je u srijedu trebao stići u Zagreb. Satima je na aerodromu u Firenci čekao zeleno svjetlo od Dinama, da bi iz Maksimira dobio poruku da od toga neće biti ništa.

Pojavila mu se opcija odlaska na posudbu u Olympiakos, opet je u igri bila Salernitana, ali se onda sve promijenilo. Iako se pisalo da je Hajduk u kontakt s Brekalom stupio odmah nakon što je posao s Dinamom propao, to ipak nije točno. Hajduk je igračeva agenta kontaktirao u petak poslijepodne i ubrzo poslao ponudu Fiorentini, koja ju je u subotu ujutro prihvatila.

Pročitajte više