HAJDUK KONTRA HNS-A

Torcida bakljadom dočekala pionire: Šampioni, gazi purgere, Mamić im je sponzor

Foto: Index.hr, Pixsell

PREKO tisuću pripadnika Torcide, Hajdukov predsjednik Marin Brbić kao i dopredsjednik Lukša Jakobušić dočekali su pionire koji su se vratili iz Slavonskog Broda s utakmice finala Hrvatskog kupa u kojoj su izgubili od Osijeka 3:2, a koja je izazvala novi rat između HNS-a i Hajduka i hitnu reakciju Saveza koji je objavio spornu snimku i sazvao sastanak komisije.

Doček Hajdukovih pionira na Poljudu podsjetio je na scene nakon neodigranog derbija na Maksimiru iz 2014. godine.

Torcidaši su nešto malo nakon 22 sata zapalili Poljud velikom bakljadom i skandirali pionirima: "Šampioni, Šampioni". Nakon toga splitska navijačka skupina dala je podršku Zadru, klubu koji je HNS danas izbacio iz Druge HNL.

Potom se nastavilo skandiranjem protiv HNS-a: "HNS, pederi, nogomet ste sjebali", pa onda i vrijeđanje Mamića, Bandića i Zagrepčana: "Mrzim Dinamo, Mamića, Bandića... Gazi, gazi, gazi purgera..."

Prije bakljade pionirima Hajduka navijači su dali transparent na kojem piše: "Slomit nas ne može nijedan kurvin sin, Hajduk Split, to smo mi". Sve su nadgledale i osobe iz kluba, fotografirali su se, a onda ga je izvjesila i Torcida tijekom same bakljade.

Još nekoliko navijačkih pjesama izredali su torcidaši, da bi im nakon svega pioniri uzvratili skandiranjem u znak zahvale: "Hvala, Torcida!"


Pioniri Hajduka tema su dana u hrvatskoj sportskoj javnosti. Utakmicu je u Slavonskom Brodu sudio Ante Čuljak i upravo zbog njegovih odluka podiglo se mnogo medijske prašine.

Hajduk je završio utakmicu s dva igrača manje pa je Osijek preokretom osvojio trofej, a Čuljakov pomoćnik je kasnije krenuo na jednog Hajdukovog pionira.

Odmah po završetku Hajduk je poslao priopćenje u kojem tvrde da su im pioniri pokradeni, a u priču se uključila i Torcida koja je podržala svoj klub i najavila spektakularan doček splitskim klincima u 22 sata ispred Fan shopa na Poljudu.

Oni su se u Split vraćali u dobrom raspoloženju te pjesmom Torcide "Kontra zakona, kontra zabrana" pokazali što misle o današnjem porazu od osječkih vršnjaka.

Index je prvi portal u posjedu ekskluzivnih snimki spornih trenutaka s utakmice. U Hajduku tvrde da je Čuljak bezrazložno isključio dva njihova igrača i tako gurnuo Osijek prema pokalu. Pogledajte video i prosudite sami je li sudac Čuljak opravdano isključio dvojicu hajdukovaca.

>>> Ekskluzivno: Sporne situacije zbog kojih je Hajduk opet krenuo u rat s HNS-om

Podsjetimo, sve ovo događa se samo deset dana prije generalne probe reprezentacije Hrvatske u Omišu i tijekom pregovora između Hajduka i HNS-a o povratku reprezentacije u Split.

 

 

 

Pročitajte više