Torcida digla poruku protiv Janice

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL, Hina

NA POLJUDU je Hajduk dočekao Inter u posljednjoj utakmici prije zimske stanke, a Torcida je na tribinama odigrala svoju posljednju "utakmicu" prije proljetnog dijela sezone i vjerojatno osigurala klubu novu kaznu.

Hajdukovi navijači su u 36. minuti na tribinama podigli veliku poruku na kojoj je pisalo: "U Nyonu kurve prodaju svoj obraz". Uz to su i zapjevali: "Oj, Jano, oj, Janice, puši k... Snježna kraljice", a onda i "HNS, pederi, nogomet ste sjebali".


Poruku su navijači uputili Janici Kostelić, državnoj tajnici za sport, koja je prije dva dana posjetila Nyon u pratnji vodećih ljudi Hrvatskog nogometnog saveza. Tamo se sastala i s predsjednikom UEFA-e Aleksanderom Čeferinom.

Što je Janica radila u Nyonu?

"Razgovaralo se o problemima koje muče nogomet i to ne samo u Hrvatskoj nego u cijeloj Europi, o velikim sportskim/nogometnim događajima pod ugrozom kao što je terorizam te kako se i UEFA i nacionalni savezi mogu i moraju pripremiti na novonastale okolnosti", objavio je ured Janice Kostelić o razgovoru državne tajnice s prvim čovjekom UEFA-e.

Nije poznato je li s Čeferinom razgovarala o problemima u HNS-u i HNL-u, čelnicima saveza pod USKOK-ovim optužnicama, Šukerovoj izbornoj kampanji ili načinu na koji HNS troši novac za razvoj nogometa.



Janica Kostelić na sastanku u Nyonu je istaknula kako je "trenutačno u završnoj fazi izrade ključan dokument za hrvatski šport općenito, a to je Nacionalni program športa, kroz čije će se mjere jasno definirati i pokušati riješiti i problemi koji muče nogomet, a posebno problemi infrastrukture te preventivne mjere vezane uz nasilje navijača".


"Hrvatska je mala zemlja, ali s nevjerojatnim športskim uspjesima na koje svi moramo biti ponosni i uz našu zemlju ne bi se smjele identificirati ružne slike vezane uz šport", rekla je tom prilikom Janica Kostelić.

Zbog Torcide Janica bježala s Brača

Podsjetimo, Janica je i ranije imala problema s Torcidom. Prilikom dolaska na Brač, dočekala ju je skupina navijača koji su joj skandirali uvredljive poruke zbog čega je u strahu napustila otok, a snimke događaja danima nisu silazile s naslovnica i televizija. Torcida je vrijeđala Janicu i s tribina Maksimira ranije ove godine.

No, nije to bila jedina poruka s Poljuda. Torcida je imala jednu i za MUP. 

 

Pročitajte više