Torcida gađala Hajdukovce bocama, Balakov rezigniran: "Zasluženo smo izgubili"

NAKON što su bez ispaljenog metka pali kod Stoke Cityja, nogometaši Hajduka u Zadru su odigrali tek nešto bolju utakmicu, ali rezultat je bio isti - Bijeli su poslije Britannije izgubili i na Stanovima 1:0.

I dok su poslije okršaja s Englezima optimistično najavili uzvrat, sinoć u Zadru nisu bili raspoloženi za izjave. Nisu pričali na terenu ni u mix zoni, nitko osim trenera Balakova.

"Ne znam što bih rekao, propustili smo dosta prilika i sad me već brine što nismo zabili i treću utakmicu zaredom. Da smo postigli pogodak iz neke od prilika u uvodu utakmice, siguran sam da bi sve bilo drukčije", rekao je poslije utakmice bugarski trener.

"Zadru sve čestitke, zasluženo su nas dobili. Odlično su stajali na terenu", rekao je Balakov.



Prije prve službene utakmice u sezoni (prvo kolo protiv Šibenika na Poljudu) Bugarin je tražio sastanak s torcidašima na kojem ih je zamolio za strpljenje ukoliko stvari ne krenu u željenom smjeru. Najžešći navijači Hajduka uslišali su mu molbe pa su izostali zvižduci dok se tražio pobjedonosni gol protiv Šibenčana. No, sinoć su pukli, pa su prema igračima poletjele boce, upaljači... Sve što se našlo pri ruci.

Smrdi na 2009.: U iščekivanju uzvrata sa Žilinom Zadar je također slavio 1:0

"Žao mi je zbog naših navijača, bili su i ovdje sjajni, ali takav je nogomet. Nadam se njihovoj podršci i u četvrtak, kada će nam puno značiti pun stadion", pozvao je Balakov fanove Bijelih na uzvrat sa Stokeom.


Ne sumnjamo da će protiv Engleza Poljud biti krcat i da će gorjeti, a u slučaju ispadanja moglo bi opet biti nemilih scena, baš kao i prije dvije godine kad je Žilina prošla dalje, a navijači tražili ostavku Uprave. Nadamo se da neće indikativno biti to što je Hajduk i tada uoči uzvrata poražen od Zadra (pred praznim poljudskim tribinama završilo je 0:1 golom Šaranovića).

Strijelac Santini: Pokazali smo tko je gazda u Stanovima

Zadrani? Nakon što su se u prvom kolu u posljednjim minutama spasili poraza kod Lučkog potajno su se nadali da mogu iskoristiti umor Hajduka i ostati neporaženi. Na koncu su uzeli sva tri, nakon što je Ivan Santini s(p)retno iskoristio kolosalnu grešku Vejića i Jamesa.

"Mi smo gazde u Stanovima, bilo bi mi drago da smo uvjerili mnoge za koga se mora navijati kad igraju Zadar i Hajduk. Bog je uslišao moju molitvu", presretan je bio strijelac jedinog pogotka, baš kao i trener domaćih Dalibor Zebić:

"Ušli smo hrabro u utakmicu, borbeno i bez ikakvog straha, što nam se na kraju vratilo. Sreća nas je pomazila u dvama Hajdukovim stopostotnim prigodama kod 0:0, ali bez toga se ne može u ovakvim dvobojima", kazao je Zebić.

Pročitajte više