Torcida poručila Niki: Ponosni smo kaj si purger!

BIVŠI kapetan Dinama Niko Kranjčar sletio je u splitsku zračnu luku oko 15:35, gdje ga je urnebesnim skandiranjem dočekalo nekoliko stotina pripadnika Torcide.

Niko je u Split doletio u društvu sportskog direktora Hajduka Igora Štimca, kratko pozdravio okupljene navijače te se uputio prema Poljudu.

Po dolasku na Poljud oko 16:15 Niko prvo otišao u ured Igora Štimca, a nakon toga je predstavljen novinarima u svečanom Bijelom salonu. Prvo ga je pozdravio predsjednik kluba Branko Grgić, nakon čega mu je uručen dres s brojem 10.

Torcida je Niki darovala šal, kojeg je ovaj odmah stavio oko vrata, izašao na balkon i s upaljenom bengalkom u ruci pozdravio okupljenu masu navijača. Torcida je u tom trenutku upalila više desetaka bengalki, te razvila veliki transparent na kojem je pisalo "Niko, sad više nisi nitko, sad si netko i nešto".

Još je jedan transparent privukao pažnju novinara. Na njemu je pisalo: "Ponosni smo kaj si purger!"

Na Poljudu je Niko u 16:40 svečano potpisao ugovor s Hajdukom, a događaju su prisustvovali i splitski gradonačelnik, kao i proslavljeni košarkaš Dino Rađa.

"Ovo je predivan osjećaj, nadam se da će mi ovo biti podstrek za budućnost. Nadam se da ću se dobrim igrama na terenu odužiti Splitu, Dalmaciji, ali i mojima doma u Zagrebu." - izjavio je Niko u razgovoru za Hrvatski radio neposredno nakon potpisivanja ugovora.

"Klub stoji iza cijelog projekta, ideja o dovođenju Nike jest bila moja, a ja sam potrudio svojim autoritetom uvjeriti Niku da je Hajduk najbolji izbor za njega. Ne bih govorio o novcu, nijedan novac ne može pokriti ovo što mi ovdje sada doživljavamo." - izjavio je sportski direktor Hajduka Igor Štimac nakon što je Niko potpisao ugovor s "bilima".

Kranjčarov transfer u Hajduk komentirao je i predsjednik kluba Branko Grgić: "Ovo je bio timski rad, napravili smo veliki posao, a točka na i bio je ostanak Mate Neretljaka u klubu, odnosno produženje njegovog ugovora za još godinu i pol dana. Sad je sve u rukama struke i igrača, nećemo inzistirati na osvajanju prvenstva, nama je najbitnije da se ustali jedna momčad koja će izdržati 2-3 sezone na okupu."

Svečanost dočeka Nike Kranjčara završit će nakon press konferencije, kad će Niko prerezati tortu s Hajdukovim grbom i natpisom "Dobrodošao".

Odlazak Nike Kranjčara iz Zagreba izazvao je, blago rečeno, čudnu reakciju navijača Dinama. Naime, 20-tak Bad Blue Boysa iz Udruge navijača Dinama u nedjelju se navečer okupilo pred kućom obitelji  Kranjčar na Dobrom Dolu, gdje su zapalili 200 plavih svijeća. Kako su pojasnili okupljenim novinarima, svijeće su upaljene "za Nikinu čast koja je umrla".

Pročitajte više