Torcida poziva na bojkot HTV-a

NEMA potrebe naglašavati što za Dalmaciju, ali i za cijeli hrvatski nogomet znači večerašnja utakmica Hajduka u Bukureštu.

Čak ni superpovoljan rezultat iz prve domaće utakmice ne amnestira HTV, kao ni kaos koji vlada u redovima Unireje. Navijači Hajduka, ogorčeni zbog neprofesionalizma na Prisavlju, odlučili su svoje istomišljenike pozvati na bojkot javne televizije.

Žan Ojdanić, predsjedik udruge Hajdukovih navijača, tvrdi kako je HRT samo u posljednjih mjesec dana dokazao da ne ispunjava ulogu javnog servisa.

"Prošlo je pet kola HNL-a, a najpopularniji hrvatski klub samo jednom je dobio prijenos. Propustili su prijenos prve utakmice s Dinamom Bukurešt, uvjetovali su nam termin za Unireju, a u nedjelju neće prenositi ni povijesni splitski gradski derbi u HNL-u", priča Ojdanić.

Torcida je, potaknuta razvojem, ili bolje rečeno nerazvojem situacije oko prijenosa uzvratne utakmice s Unirejom izdala priopćenje u kojem simpatizere Hajduka poziva na bojkot HRT-a.

"Povodom izostanka televizijskog prijenosa kvalifikacijske nogometne utakmice za Europsku ligu izmedju FC Unirea Urziceni i HNK Hajduk Split, izražavamo svoje ogorčenje neprofesionalnim radom javnog servisa HRT-a.

Izjava predstavnika ove medijske kuće kako je isključivi krivac izostanka prijenosa rumunjski klub, koji je u stanju kaosa, nije i ne može biti opravdanje, nego je upravo navedena činjenica trebala mobilizirati javnu televiziju da na vrijeme napravi sve kako bi svojim pretplatnicima ipak osigurala prijenos iz Bukurešta.

Ovaj postupak je samo nastavak neprimjerenog tretmana Hajduka zbog kojeg su primjerice utakmice splitskog kluba u prvih pet kola HNL-a izravno emitirane samo jednom, a utakmicu između Dinama Bukurešt i Hajduka pretplatnici HRT-a nisu mogli gledati na programima koje plaćaju.

O količini javnog interesa za nastupe Hajduka dovoljno govori podatak nezavisne agencije kako je nogometna utakmica Hajduka i Unireje, održana prošlog tjedna u Splitu, bila najgledaniji događaj dana.

Ukoliko doista večerašnjeg prijenosa ne bude, KN TORCIDA s ciljem zaštite digniteta HNK Hajduk Split, pozvat će sve navijače i simpatizere Hajduka, kao i ostale prijatelje sporta koji smatraju ovakvo ponašanje javne televizije neprimjerenim, na bojkot usluga HTV-a."

Pročitajte više