Torcida slavi: Prihvaćen prijedlog Naš Hajduk!

VELIKU je, ali i jednoglasnu pobjedu izvojevala splitska Torcida u Gradskom vijeću. Članovi kluba ubuduće će birati sedam od devet članova Nadzornog odbora Hajduka. Nakon izlaganja projekta "Naš Hajduk" svih 18 vijećnika podignulo je ruke za navijački projekt koji će promijeniti dosadašnju biračku proceduru. Povijesnoj sjednici za splitski navijačku puk prisustvovao je Hrvoje Maleš, Hajdukov predsjednik, ali ne i gradonačelnik Splita Željko Kerum.

Ideju koja nakon sjednice u Banovini ide u proceduru (natječaj se planira za rujan) vijećnicima su predstavili momci iz Torcide - Stipe Lekić, Josip Tadinac i Bojan Islamović. Na projektu su radili zajedno s predstavnicima Grada.

Biračko pravo, pojasnili su, imat će samo članovi kluba, dakle oni navijači koji budu plaćali članarinu (upisnina 50 kuna, plus godišnja članarina od 100 kuna za odrasle te 50 kuna za maloljetnike). Neki od vijećnika napomenuli su da projekt neće imati smisla ne učlani li se u klub dovoljan broj članova, na što su im predstavnici navijača odgovorili da slobodno odredbe donju granicu, "jer ako bi pristupilo tisuću članova, i Torcida bi odustala i zapitala se za koga sve ovo radi".

Ulazak Torcide u klub pozdravio je i Joško Svaguša, bivši predsjednik Hajduka, a danas aktivni vijećnik. Onj je sugerirao da, s obzirom na model Barcelone, na koji se naslanja projekt "Naš Hajduk", veće ovlasti treba dati predsjedniku Uprave.

"U Barceloni predsjednik odlučuje o svemu, ali ne može biti izabran bez bankovnog jamstva. Kod nas predsjednik ne odlučuje o svemu, ali za sve odgovara", kaže Svagi. 

Pročitajte više