Torcida u Zaprešiću izvjesila transparent sa znakom navijača Benfice

Foto: Dalmatinski portal

TIJEKOM utakmice HNL-a u Zaprešiću između Intera i Hajduka, Torcida je na gostujućoj tribini izvjesila transparent na kojem se vide znakovi splitske navijačke skupine i No Name Boysa, navijača Benfice, Dinamovog protivnika u osmini finala Europa lige.

Podsjetimo, za tu utakmicu zabranjena je prodaja hrvatskim državljanima za gostujuću tribinu na Maksimiru kako bi se izbjegli sukobi Torcide s Bad Blue Boysima.

Već 25 godina pripadnike Torcide i No Name Boysa, veže nešto više od prijateljstva uobičajenih između ultrasa različitih klubova.

Oni su nakon pogibije jedne pripadnice i dva pripadnika No Name Boysa, koja se dogodila na njihovom povratku s utakmice skupine Lige prvaka Hajduk - Benfica u jesen '94., praktično pobratimljeni. 

Često se posjećuju na domaćim i europskim utakmicama Hajduka i Benfice, kamo jedni drugima odlaze na "ispomoć" i druženje.

Zato je u navijačkom svijetu odmah nakon izvlačenja parova osmine finala krenula priča da će Torcida doći na Maksimir navijati za Benficu, a protiv najvećih rivala, BBB-a i Dinama.

Pročitajte više