LIGE PETICE

Torino pobijedio Romu u Rimu nakon 13 godina. Belotti junak na Olimpicu

Foto: Getty Images / Guliver Image

PRVI put nakon 13 godina Torino je kao gost pobijedio Romu u prvenstvenoj utakmici. Bikovi su slavili 2:0 golovima Andree Belottija u 18. kolu Serie A i prekinuli niz Rimljana od sedam utakmica bez poraza u svim natjecanjima.

I dok je golman gostiju Sirigu zaustavljao sve pokušaje Pellegrinija, na drugoj strani Belotti je dočekao svoju priliku, iskoristio je u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena i svojoj momčadi donio vodstvo. 

Napadač Torina primio je loptu na lijevoj strani šesnaesterca, a onda, kada su svi očekivali ubačaj pred gol, on je opalio i pogodio pod gredu te najavio prekid 13-godišnje tradicije koju je Roma imala protiv večerašnjeg rivala na Olimpicu. 

Embed from Getty Images

Međutim, to nije bilo sve od talijanskog napadača, koji je zabio iz penala u 85. minuti i devetim golom u sezoni potvrdio veliku pobjedu. 

Nikola Kalinić igrao je za Romu od 73. minute, ali je nije uspio spasiti poraza. 

Četvrta Roma porazom je izgubila korak za trećim Lazijom, koji joj bježi četiri boda, a ako Atalanta kod kuće pobijedi Parmu, približit će joj se na svega jedan bod. S druge strane, Torino se pobjedom izjednačio s Napolijem na osmom mjestu. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više