POČELA NBA LIGA

Toronto Raptors dobili šampionsko prstenje i otkrili zastavu pod krovom

Foto: Getty Images, screenshot

BAŠ KAO prva sezona NBA lige u povijesti, 1946. godine, dok se liga zapravo još zvala BAA, i ova je započela u Torontu. Prije 73 godine Toronto Huskies, koji su ugašeni nakon samo jedne sezone, ugostili su New York Knickse, a ovaj su put domaći Raptorsi pravo otvorenja sezone stekli osvajanjem prvog naslova prvaka.

U lipnju su pobijedili ozljedama prorijeđene Golden State Warriorse 4:2 u finalnoj seriji nošeni MVP-jem finala Kawhijem Leonardom. On je u međuvremenu kao slobodan igrač prešao u LA Clippers, a klub je danas nastavio svoj put bez njega.

Prije početka utakmice s New Orleans Pelicansima igrači, treneri i dužnosnici dobili su šampionsko prstenje, ukrašeno s po 74 dijamanta kao simbol broja pobjeda u regularnom dijelu sezone (58) i doigravanju (16) te jednim velikim u sredini, koji predstavlja titulu.

Jedan po jedan igrači su izlazili na parket i vrlo emotivno proživljavali ceremoniju, mnogi sa suzama u očima, a zatim je uslijedio povijesni dio večeri, otkrivanje šampionske zastave pod krovom Scotiabank Arene. 

U ime momčadi publici se obratio Kyle Lowry, Raptor s najvećim stažom, koji ulazi u svoju osmu sezonu u Kanadi, te najveća preostala zvijezda kanadskoga kluba. Zatim je okupio suigrače na parketu

"Zajedno smo ovo osvojili, zajedno ćemo i ovo učiniti", rekao je Lowry prije nego što su otkrili veliki banner s natpisom "Toronto Raptors 2019 World Champions".

Pročitajte više