Torres: Želimo da cijeli svijet priča o nama

NAPADAČ  Liverpoola i španjolske nogometne reprezentacije Fernando Torres vjeruje da je njegova momčad dovoljno jaka da napokon osvoji naslov na Europskom prvenstvu.

Posljednji finale Eura Španjolska je igrala 1984. godine (poraz od Francuske), dok je posljednji naslov osvojila davne 1964. godine. Torres je za Sun izjavio da je njegova momčad gladna uspjeha.

"Iskustvo Nijemaca i činjenica da su nastupili u toliko finala mogla bi igrati ulogu u finalu, ali s druge strane mi toliko dugo nismo ništa osvojili i više želimo taj naslov. Došli smo do finala, ali nitko se ne sjeća finalista, samo pobjednika. Želimo osvojiti naslov tako da cijeli svijet priča o nama, barem do idućeg Europskog prvenstva",  rekao je Torres.

"Dobro znamo kakva je njemačka reprezentacija. Igrali smo već protiv Italije koja je također pobjednička momčad. Moramo samo biti mirni i iskoristiti svoje prilike."

Torres u finalnoj utakmici protiv Elfa neće zaigrati zajedno u tandemu s Davidom Villom, budući da je vodeći strijelac turnira zadobio ozljedu zadnje lože. Protiv Rusa u polufinalu španjolski izbornik Aragones Torresu je u napadu priključio Cesca Fabregasa, iako to nominalno nije njegova pozicija.

"Cesc je pokazao da je izvrstan igrač. Protiv Rusije u polufinalu je donio prevagu na našu stranu. Fantastično kontrolira ritam utakmice i imati igrača njegovog kalibra od neprocjenjive je važnosti. Istina je da naš trener sada ima veliku dilemu koga postaviti u vezni red. Ali to je dobro jer znači da imamo puno dobrih igrača od kojih svaki može ući s klupe i donijeti prevagu."

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više