Tottenham će slaviti kod Stokea

Foto: AFP

INDEX i BetPlace.net svaki dan donose vam analize i prognoze klađenja i sve korake za sigurnu okladu.

Stoke je između dvije uzastopne prvenstvene pobjede uspio remizirati s Dinamom iz Kijeva i izboriti plasman u daljnji krug natjecanja Europske lige. Tim su rezultatima polako zaboravljeni loši rezultati koje je Pulisova momčad ostvarivala u prethodnom periodu. Iako je Stoke uvijek bio poznat kao tipična domaćinska momčad koja ne prima mnogo pogodaka, stvari su se ove sezone promijenile. Na Brittaniji su slavli Newcastle i QPR u prvenstvu, te Liverpool u Carling kupu, a Stoke je primio bar jedan gol na posljednjih pet domaćih susreta. Pulis nema većih problema s izostancima pred dolazak Tottenhama, a Mamadou Sidibe je jedini igrač koji mu i dalje nedostaje. Osim njega nema ni Dannya Collinsa, no samo zato jer ga je Pulis pustio na posudbu u Ipswich Town. Najveći problem za Pulisa predstavlja ozljeda jedne od klupskih ikona Delapa čiji je natup u ovom susretu pod znakom upitnika. To je igrač koji ubacivanja sa strane izvodi najopasnije na svijetu, a s obzirom da je u vrhu napada Stokea visoki Crouch jasno je da bi njegov izostanak oslabio momčad. Crouch će biti posebno motiviran s obzirom da je ovog ljeta pojačao Stoke stigavši baš iz Tottenhama.

Tottenham je momčad u najboljoj formi Premiershipa u posljednje vrijeme. Imaju šest pobjeda u nizu, a u posljednjih su 11 susreta pobjedili 10 puta. Bod im je uzeo samo Newcastle i to na svom St James Parku nakon šta u uspjeli anulirati Tottenhamovu prednost. Redknappova momčad je posljednjih mjeseci jedine poraze bilježila u Europskoj ligi, no i sam je trener rekao da ga to natjecanje apsolutno ne zanima. Nije na odmet napomenuti ni da je Tottenham u posljednjih pet prvenstvenih susreta slavio s minimalno dva gola razlike. Redknapp se nada da će ovaj fenomenalni niz nastaviti i na tradicionalno negostoljubivoj Brittaniji, a u prilog mu idu i posljednji prvenstveni međusobni susreti koji govore da je Tottenham pobjedio posljednja tri međusobna susreta, te sedam od posljednjih devet međusobnih prvenstvenih susreta. Nakoliko igrača Tottenhama nije u optimalnoj tjelesnoj spremi pred ovaj suset, a najznačajnija su imena Garetha Balea, Jeremainea Defoea i Ledleya Kinga. Kranjčar je i dalje ozlijeđen, a Pavljuchenko bi se trebao priključiti momčadi. Njih dvoje bi ionako bili na klupi budući da je ofenzivan dio momčadi rezerviran za Van der Vaarta i Adebayora.

Vjerojatni sastavi:

Stoke (4-4-2): Sorensen – Wilkinson, Shawcross, Huth, Higginbotham, Pennant, Whitehead, Whelan, Etherington – Walters, Crouch

Tottenham (4-4-1-1): Friedel – Walker, Kaboul, King, Assou-Ekotto – Lennon, Parker, Modrić, Bale – Van der Vaart – Adebayor

BetPlace.net preporučuje:

Stoke je čvrsta momčad koja tradicionalno teško gubi bodove na svojoj Brittaniji, ima Croucha koji je posebno motiviran jer je stigao u klub upravo iz Tottenhama, no bez obzira na to uistinu je teško trenutno igrati protiv Tottenhama. Redknappova momčad brilijira u posljednjim prvenstvenim utakmicama i uistinu ih je teško zaustaviti. Njihovi su glavni ofenzivni aduti Van der Vaart i Adebayor u potpunosti spremni za nastup, te bez obzira na nekolicinu lakše ozlijeđenih igrača u ovom susretu definitivno bolje izgleda olada na pobjedu Tottenhama.

>> Detaljnije analize potražite na BetPlace.net

Pročitajte više