Tottenham umjesto Pletikose doveo vratara Jimmyja Walkera

NAKON što mu je propalo dovođenje hrvatskog vratara Stipe Pletikose, koji se ozlijedio nekoliko sati uoči transfera, menadžer nogometaša Tottenhama Harry Redknapp ipak je pronašao novog čuvara mreže.

Londonski je klub u četvrtak objavio kako je potpisao ugovor s 36-godišnjim Jimmyjem Walkerom koji je bio slobodan igrač nakon što mu je s krajem prošle sezone prestala važiti obveza prema West Hamu.

Walker je među "čekićarima" proveo posljednjih pet godina, ali je tijekom tog razdoblja nekoliko mjeseci bio na posudbi u Colchester Unitedu. Karijeru je počeo u Notts Countyju, a najveći je njezin dio, čak 11 godina, proveo u Walsallu za koji je odigrao 476 utakmica.

Redknappu je ozlijeđen prvi vratar Heurelho Gomes, a s njegovom zamjenom, Carlom Cudicinijem, menadžer Spursa nije previše zadovoljan. Zato je na White Hart Lane htio dovesti Pletikosu iz Spartaka, a kad je taj transfer propao, okrenuo se Davidu Jamesu iz Portsmoutha.

No, ni taj se posao nije ostvario, a kako je prijelazni rok završio, Tottenhamu je ostala mogućnost da dovede samo slobodnog igrača.

Pročitajte više