Totti: Bolje Liga prvaka nego prvenstvo!

ROMIN kapetan Francesco Totti u velikoj formi dočekuje gradski derbi s Lazijem u srijedu i naznačuje klupske ciljeve u završnoj četvrtini sezone: pobjeda u derbiju, prvenstvo, Liga prvaka i Zlatna lopta.

Ne odustaje ni od jednog cilja, iako zna što bi mu bilo draže.

"Bilo bi mi žao izgubiti od Lazija zbog navijača. Nisam im zabio gol od 23. listopada 2005. godine, ali od tada sam dvije utakmice propustio zbog ozljede",  rekao je u intervjuu za Sky.

Pobjeda bi značila ostanak u trci s Interom, međutim "Il Capitano" nešto želi još više od Scudetta.

"Osvajanje naslova imalo bi poseban okus zbog prestizanja Intera, ali ako bih mogao birati, neka osvojimo Ligu prvaka. Nedostaje mi europski trofej, jer bi mi to pružilo veće izglede da osvojim Zlatnu loptu. Ali, bude li nastup na Europskom prvenstvu odlučujući za Zlatnu loptu, onda mi ona neće pripasti, jer me na Euru neće biti."

Oproštaj od reprezentacije čini se konačnim, iako su se navijači i stručni stožer nadali još od jeseni 2006. Od Rome se Totti ne planira odvojiti nikada, ali neće raditi kao predsjednik.

"Svidjela bi mi se uloga sportskog direktora, ali ostati u ovom klubu u bilo kojoj ulozi već bi mi pružilo veliko zadovoljstvo."

Kao budući sportski direktor, Totti će imati pravo glasa i o trenerima, ali njegova se riječ sluša i sada.

"Imamo velikog trenera (Luciana Spallettija) koji je Romu učinio velikom. Nadam se da će ostati s nama što duže. Ipak, pri kraju karijere volio bih i da me trenira Carlo Ancelotti. Stoga priželjkujem njegov povratak među žuto-crvene."

Ancelotti je bio ugledan igrač Rome u vrijeme Nilsa Liedholma, Bruna Contija i naslova prvaka 1983.

Tottijeva želja za dolaskom Ancelottija prije svog igračkog oproštaja ne znači skori oproštaj sa Spallettijem, jer kapetan planira igrati još najmanje četiri godine, dakle do 2012.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više