Tragičar Benfice prošle se godine sprdao sa Šimićem. Sad mu je stigao odgovor

Foto: EPA

RED BULL SALZBURG otvorio je Ligu prvaka gostujućom 2:0 pobjedom kod Benfice, a igrač utakmice bio je 20-godišnji hrvatski napadač Roko Šimić. Sin Darija Šimića postigao je pogodak iz jedanaesterca za 1:0, a zatim asistirao Oscaru Gloukhu za konačnih 2:0.

Administratori Salzburgove Twitter stranice na engleskom jeziku odlučili su se nakon utakmice našaliti s jednim igračem Benfice. Naime, iskopali su objavu Antonija Silve staru više od godinu dana u kojoj "maše" Šimiću. Ispod nje je Salzburg ostavio fotografiju Šimića s trofejom koji je dobio kao nagradu za igrača utakmice. Spomenuta Silvina objava nastala je nakon prošlogodišnjeg finala juniorske Lige prvaka, u kojem je Benfica deklasirala Salzburg 6:0.

Silva se rugao Šimiću. Sad su se uloge obrnule

U tom finalu zaigrali su i Silva i Šimić. Šimiću je bio potreban jedan pogodak u finalu da osvoji titulu najboljeg strijelca Lige prvaka mladih, a uoči utakmice samouvjereno je izjavio da će ga i postići. Ipak, Benfica je sačuvala čistu mrežu, za što je najzaslužniji bio upravo Silva, koji je tada predvodio obranu portugalske momčadi. Stoga se nakon susreta odlučio narugati Šimiću.

Godinu i pol kasnije, Silva i Šimić su opet bili u direktnom okršaju, ali u seniorskom nogometu. Ovaj put na pobjedničkoj je strani bio Šimić. I dok je mladi hrvatski reprezentativac proglašen igračem utakmice, Silva je, s druge strane, bio Benficin tragičar. On je u 13. minuti zaradio crveni karton skrivivši jedanaesterac koji je Šimić realizirao.

Pročitajte više