Tragičar Pickford poklonio pobjedu Liverpoolu u 96. minuti

Foto: Screenshot

LIVERPOOL je pobjednik 232. Merseyside derbija. Redsi su u 14. kolu na Anfieldu srušili Everton 1:0 u 96. minuti i ostali na dva boda od vodećeg prvaka Manchester Cityja. Dejan Lovren nije bio u protokolu za ovu utakmicu, čak ni na klupi.

U junaka crvenog dijela grada Beatlesa pretvorio se Divock Origi, koji je ušao u igru u 84. minuti umjesto Roberta Firmina. Nakon toga je pogodio prečku nakon odbijanca u 88. a u šestoj minuti sudačke nadoknade ni kriv, ni dužan zabio nakon katastrofalne pogreške vratara Jordana Pickforda. 

Gol pogledajte ovdje.

Vratar reprezentacije Engleske je, baš kao i njegov kolega na drugoj strani Alisson, branio jako dobro tijekom cijelog gradskog derbija. Zaustavlja je udarce Manea, Shaqirija... Međutim, u trenucima kada se samo čekao kraj utakmice dozvolio je sebi koban kiks. 

Nakon gotovo posljednjeg ubačaja na utakmici lopta je u visokom luku krenula prema Pickfordu na drugoj vratnici. Svi na stadionu, pa i sami igrači obje ekipe, očekivali su da će vratar bez problema uhvatiti loptu i time se meč završiti bez pobjednika. Iz nekog razloga jedini je vjerovao Origi, a Pickford ispustio loptu iz ruku, koja je skakutala na gredi a potom se spustili do Origija koji je glavom poslao u mrežu za pobjedu u zadnjim sekundama dvoboja.

Malo je reći da su Jurgen Klopp, njegov stručni stožer i navijači poludjeli od sreće na Anfieldu, dok su na drugoj strani suigrači tješili tragičara Pickforda, koji gotovo sigurno neće još dugo moći zaboraviti do sada najveću pogrešku u karijeri. 

Pročitajte više