HNL

Tramezzani prije Istre: Rastemo psihički, gorimo

Screenshot: HNK Hajduk

HAJDUK sutra od 17:05 gostuje kod Istre u 28. kolu HNL-a. Tim povodom novinarima se obratio trener Paolo Tramezzani. 

Osam kola prije kraja Hajduk je na petom mjestu s 40 bodova i bori se za Europu, dok je Istra osma sa 16 bodova manje. Najvažnije joj je što je četiri boda iznad zadnjeg mjesta i ispadanja.

"Sigurno nećemo podcijeniti Istru. Želimo nastaviti svoj put, utakmica je za nju vrlo važna, ali isto tako i mi osjećamo njenu važnost i želimo se što bolje pripremiti."

U sjajnoj formi je Hajdukov turski napadač?

Umut lako pronalazi put do gola, dobro se slaže s Livajom i time doprinosi tome da budemo opasni u napadu. Tu i Kačaniklić ima svoju ulogu, pa i drugi igrači koji uđu u igru, kao Ljubičić u posljednjim utakmicama. Oni mnogo rade timski, a to stvara uvjete da njihova individualna kvaliteta dođe do izražaja.

Već ste nekoliko mjeseci u Hajduku. Kakvi su vam dojmovi?

Zadovoljan sam onim što svakodnevno vidim kod svojih igrača. Rastemo u psihičkom pogledu i postajemo momčad koja se bori i izgara, kao u zadnjoj utakmici. Vidjeli smo dobru reakciju kada smo se našli u teškoćama u prošlom kolu protiv Slavena, kada smo na samom kraju izjednačili na 2:2 s igračem manje. Prije dva mjeseca ne bismo uspjeli nadoknaditi rezultatski minus s igračem manje. Danas smo momčad koja je spremnija za suočavanje s izazovima i daje sve od sebe. Nikad se ne štedimo.

Jesu li igrači potrošeni od gustog, napornog rasporeda?

Oporavio nam se Diamantakos i igrači koji su imali manje problema. Ovo nam je treća utakmica u osam dana pa je rizik od ozljeda visok i mora se uzeti u obzir. Kada donosim odluku o sastavu momčadi, biram igrače koji su u boljem fizičkom stanju.

David Čolina je istaknuo: "Istra je uvijek neugodna. Imaju Gržana, Vuka, dosta su ofenzivni i imaju krila preko kojih će ići u kontre."

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više