TRANSFERI

TRANSFERI Özil sprema iznenađujući transfer, Kovač čeka dva pojačanja

Foto: Index

PRED nama je još jedan dan u kojem ćemo iz minute u minutu pratiti zbivanja na nogometnoj tržnici igrača, a glavne teme dana su: Dani Olmo, Niko Kovač i Bayern te Neymar. 

Olmo je pred odlaskom iz Dinama nakon što je za njega stigla ponuda Ajaxa, Niko Kovač lovi Mandžukića i Coutinha, a priča o Neymaru sinoć je vraćena na početak jer je PSG odbio sve ponude za igrača. 

21:30 Mario Mandžukić do kraja tjedna trebao bi se vratiti u Bayern, javljaju njemački i talijanski mediji. Nada se ugovoru na 2-3 godine uz plaću od pet milijuna eura. Juventus bi za njega trebao dobiti oko 15 milijuna eura.

20:00 Mesut Özil mogao bi karijeru nastaviti u SAD-u. Washington Post javlja da se pregovara s Arsenalom i Özilovim agentima o dolasku njemačkog nogometaša u DC United. 

19:00 Niko Kovač bi ipak mogao dovesti Leroya Sanea iz Manchester Cityja iako je njemački reprezentativac ozlijeđen. Sane je sve dogovorio s Bayernom i trebao je stići u München nakon utakmice s Liverpoolom, ali se na tom susretu ozlijedio. Nijemci javljaju da Bayern unatoč tome nije odustao od transfera.

18:45 Dejan Lovren prelazi u Romu, javlja Sky Sports Italia. Hrvatski reprezentativac navodno je sve dogovorio s rimskim klubom koji bi ga uzeo na jednogodišnju posudbu uz opciju otkupa koji bi postao obavezan ako Lovren odigra određeni broj utakmica. Iznos transfera bi u tom slučaju bio 25 milijuna eura.

18:00 Oglasio se otac Danija Olma i najavio odlazak sina iz Dinama. "I za Dinamo i za Danija bi najbolje bilo da on ovog ljeta ode iz Zagreba. U klubu znaju da je njegova najveća želja da napravi transfer, a mislim da je ovo pravi trenutak i za Dinamo koji bi mogao jako dobro zaraditi", rekao je Miguel i otkrio da je pregovarao s Milanom.

"Sastao sam se s Leonardom dok je bio sportski direktor Milana. No, kad je on otišao iz kluba, interes je pomalo nestao. Ne znam je li to konačno 'ne', ali pretpostavljam da se nisu uspjeli dogovoriti s Dinamom koji traži četrdeset milijuna eura. Sastali smo se s još jednim velikim klubom. Želim da igra u nekom klubu koji je bio projekt kao što je bio Dinamo. Ne bi mu bilo pametno da ode u Real ili Barcelonu, ako se oni jave, jer mu ne jamče minutažu. To nema smisla."

16:30 Katalonski radio objavio je posljednju ponudu Barcelone za Neymara. Katalonci nude PSG-u Philippea Coutinha, Jeana-Claira Todiboa i Nelsona Semeda kako bi smanjili visinu odštete. Podsjetimo, PSG traži 200 milijuna eura.

16:00 Franck Ribery ovog ljeta je napustio Bayern, a karijeru bi mogao nastaviti u Fiorentini. Talijani mu nude četiri milijuna eura plaće. S Fiorentinom se za njega bore PSV i Lokomotiv iz Moskve.

14:40 - Parma pokušava dovesti Fabija Coentraa, bivšeg igrača Real Madrida, a kao glavni alat u pregovorima koriste Brunu Alvesa, njegovog kolegu iz Portugala. Coentrao je trenutno u Rio Aveu, ali nije se izjasnio o ponudi Parme. 

14:15 - PSG je pokušao dovesti Youcefa Atala iz Nice, ali francuski klub za njega traži 40 milijuna eura. To je previše za Parižane pa je kao jedina opcija za pojačanje na poziciji lijevog beka ostao Nelson Semedo iz Barcelone kojeg Katalonci odbijaju prodati. 

13:30 - Atletico je spreman prodati Nikolu Kalinića koji više ne trenira sa suigračima, a kao glavni kandidati za njegovo dovođenje ističu se Bologna, Sampdoria, Atalanta i Fiorentina, pišu talijanski mediji. 

12:50 - Coutinho je ranije ponuđen Bayernu, ali su Bavarci odlučili čekati Sanea koji se na kraju ozlijedio te su tako propustili priliku za dovođenje Brazilaca pa sada moraju okolnim putem. Nevjerojatan peh Bayerna. 

12:10 - Unitedov tim odlučio je da Bruno Fernandes iz Sportinga nije dobar izbor za klub zato što previše gubi loptu i zbog toga ne odgovara sustavu koji Solskjaer želi u Unitedu. 

11:20 - Sky ekskluzivno javlja da je Borussia Dortmund odbila bogatu ponudu superkluba za Jadona Sancha ovog ljeta. Navodno je riječ o ponudi većoj od 100 milijuna eura, ali Sky ne navodi koji klub ju je poslao.

10:30 - Monaco i Radamel Falcao počeli su pregovore oko novog ugovora. Kneževi žele zadržati Kolumbijca koji ima ponudu Galatasaraya, ali će morati izjednačiti ponudu Turaka za bogat trogodišnji ugovor. 

09:50 - Nakon vijesti o Lindelofu, Daily Express donosi i novosti vezane uz Lovrena - čini se da propada njegov transfer u Romu! Liverpool ga želi prodati za oko 15 milijuna funti, a Rimljani su spremni pristati samo na posudbu. 

09:30 - Manchester United spremio je novi ugovor za Victora Lindelofa težak 50 milijuna eura, piše Daily Express, ali ne navodi o koliko dugoj obvezi bi se radilo. 

09:00 - Guilhermo Ochoa prešao je iz Standard Liegea u Club Americu, a ovako je dočekan po dolasku u Mexico. 

08:40 - Sky jutros donosi vijest o Danielu Sturridgeu za kojeg navodi da aktivno pregovara s Atalantom, Trabzonsporom, Eintrachtom i Bešiktašem. Sturridge je trenutno slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Liverpoolom. Dodaje se da postoji još niz zainteresiranih klubova koji još nisu ušli u pregovore. 

08:25 - Preokret u Sanchezovom transferu! Washington Post maloprije je objavio da Čileanac odbija napustiti United jer smatra da dosad nije dobio pravu priliku. 

08:20 - The Times jutros piše da je Alexis Sanchez pred odlaskom iz Manchester Uniteda. Usprkos tome što ima nevjerojatan ugovor od gotovo 500 tisuća funti tjedno kada se uključe svi bonusi, Čileanac je svjestan da ga u Manchesteru ne čeka ozbiljna minutaža i želi prije kraja prijelaznog roka (2. rujna) napustiti United. Daily Mail piše da je United spreman plaćati dio Sanchezove plaće ako Čileanca pošalju na posudbu, a kao glavni kandidat za takav dogovor spominje se Roma. 

07:40 - Činilo se da je Balotelli sve dogovorio s Brescijom, ali Globoesporte danas donosi kako Talijana uskoro očekuje sastanak s Flamengom na kojem će ga čelnici kluba pokušati nagovoriti da dođe igrati u Brazil. Nazvao ga je i legendarni Julio Cesar koji trenutno brani za Flamengo te ga upitao: "Misliš li u Brazil doći igrati ili tulumariti?" 

07:20 - BBC je sinoć objavio da je PSG odbio ponude Barcelone i Real Madrida za Neymara, a RMC danas javlja da pariški klub ne odustaje od tražene svote - 220 milijuna eura ili ništa. Zbog toga Barcelona vjeruje da je transfer Neymara nemoguć. Sjajne su to vijesti za Niku Kovača jer bi u tom slučaju Bayern mogao ući u pregovore za Coutinha. 

07:15 - Niko Kovač nije odustao od Sanea! Javlja to Kicker i piše kako Bavarci žele dovesti Phillipea Coutinha kao alternativu za Sanea jer im treba kapitalac u ovom prijelaznom roku. Barcelona pokušava Coutinha ubaciti u dogovor za Neymara kao dio odštete pa to otežava pregovore. Ako Barcelona postigne dogovor, Kovač će se opet okrenuti Saneu, ali tek u siječnju.

07:10 - Steven Nzonzi nalazi se pred transferom u Galatarasaray kamo će doći kao posuđen igrač iz Rome, piše Fabrizio Romano. Prihvatio je ugovor koji mu je ponuđen i spreman je poletjeti za Tursku. 

Pročitajte više