TRANSFERI

Transferi: Chelsea završava transfer od 100 milijuna eura

Grafika: EPA

PRIJELAZNI rok će u Engleskoj trajati do 5. listopada, kada je registracija igrača za europska natjecanja.

Što se HNL-a tiče, prijelazni rok trajat će do 18. listopada 2020. Klubovima koji do početka prijelaznog roka nisu završili natjecanje iz natjecateljske godine 2019./2020. prijelazni rok počeo je prvi dan nakon što su završili navedeno natjecanje, dakle nakon što je Rijeka s 1:0 pobijedila Lokomotivu u finalu Kupa.

Najbitnije transfere i transferne priče iz HNL-a, Premiershipa, ali i svih ostalih liga uživo možete pratiti u našem tekstu tijekom cijelog dana.

TRANSFERI ZA 13. KOLOVOZA

HAVERTZ U CHELSEAJU

Kai Havertz je blizu Chelseaja, trebao bi potpisati ovaj tjedan. Kicker piše da će Bayer Leverkusen dobiti najmanje 80 milijuna eura, iako traži 20 milijuna više.

KATARANI ZOVU SUAREZA

Katarski Al-Arabi zainteresiran je za dovođenje Luisa Suareza iz Barcelone, javlja novinar BeIN Sportsa Mitch Freeley. 

Navodi i kako su predstavnici katarske momčadi već razgovarali sa Suarezovim predstavnicima kako bi ga nagovorili da ovog ljeta napusti Barcelonu. 

BEGOVIĆ U TURSKU

Asmir Begović dogovorio je suradnju s Fenerbahčeom. Kako tvrde turski mediji, 33-godišnji čuvar mreže postigao je dogovor s klubom iz Istanbula.

Begović je svoje uvjete dogovorio, a čelnici Fenerbahčea su već postigli načelni dogovor i s Bournemouthom pa bi Begović od sljedeće sezone trebao biti prvi golman turskog velikana. 

UNITED LOVI BEKA LEICESTERA

Manchester United uključio se u utrku za Bena Chilwella, desnog beka Leicester Cityja kojeg već neko vrijeme želi Chelsea, piše Mirror.

Leicester za njega traži oko 85 milijuna eura, a Chelsea to nije spreman platiti. Ipak, United je nešto bogatiji i odlučniji pa nije isključeno da i plati traženi iznos. 

HAJDUK DOVEO SEDAM IGRAČA

Sedmorica igrača od danas su i službeno novi članovi Hajduka i priključuju se radu druge momčadi Bijelih. 

Ivan Ćalušić, Madžid Šošić, Branimir Barišić, Matija Burin, Asim Muratović, Azer Omeragić i Leonid Ignatov danas su službeno potpisali za Hajduk i konkuriraju za prvu utakmicu sezone Druge HNL u kojoj Hajduk II u subotu gostuje kod Opatije. 

JUVENTUS NIKAD AKTIVNIJI

Danas se pojavila informacija da je Juventus spreman pustiti Cristiana Ronalda u Barcelonu, a pisali smo i o tome da je za poziciju napadača Pirlo odabrao tri imena.

Svemu tome upravo je pridodana vijest Sky Sportsa prema kojoj je Dybala slobodan napustiti klub ako dođe prava ponuda, a glavni kandidati za njegovo dovođenje su Manchester United i Tottenham.

LISTA OD TRI IMENA

La Gazzetta dello Sport piše da je Juventus formirao listu od tri napadača kojima želi pojačati svoj napad te da će jedan od njih sigurno ovog ljeta doći u Torino.

Radi se o Napolijevom Arkadiuszu Miliku, Rominom Edinu Džeki i bivšem napadaču Juventusa Alvaru Morati. 

MILAN ŽELI VEZNJAKA

Milan priprema ponudu za veznjaka Atalante Mattea Pessinu, piše Calciomercato. Rossoneri se nadaju da bi Pessinu mogli dovesti za 12 milijuna eura.

Pessina je prošlu sezonu proveo na posudbi u Hellas Veroni, a u Milanu se nadaju da bi 23-godišnjak pristao doći već ovog ljeta. 

NOVA PIRLOVA ŽELJA

Juventus je odlučio krenuti u pokušaj dovođenja Thomasa Parteya, veznjaka Atletica koji je prije dolaska u Madrid bio i blizu dolaska u Dinamo.

Vijest donosi Calciomercato koji tvrdi da je Atletico Madrid spreman pustiti 27-godišnjeg veznjaka za 50 milijuna eura ako dođe takva ponuda.

Ipak, Juventus se nada da bi mogao proći jeftinije ako u dogovor kao dio odštete ugradi Federica Bernardeschija i Douglasa Costu. 

KOVAČ KUPUJE U SRBIJI

Golman Čukaričkog Đorđe Petrović, inače mladi reprezentativac Srbije, jako je blizu odlasku u Monaco kod Nike Kovača, tvrdi Sportski žurnal.

Spomenuti list navodi da je klub iz Kneževine dobio borbu za potpis mladog golmana i to s neimenovanim klubovima iz Francuske i Belgije. Također navode da je Petrović bio i na meti Glasgow Rangersa.

BILIĆ DOGOVARA TRANSFER

West Bromwich Albion aktivno radi na tome da u momčadi zadrži krilnog napadača Calluma Robinsona koji je ranije ove sezone doveden iz Sheffield Uniteda.

Robinsona je Bilić izabrao kao zamjenu za Mislava Oršića kojeg u tom trenutku nije mogao dovesti jer je Dinamo tražio oko 10 milijuna eura. 

Želja je da Robinson preseli u WBA u trajnom transferu, ali ni nova posudba nije isključena. 

RONALDO I MESSI ZAJEDNO? 

Juventus se hitno želi riješiti Cristiana Ronalda zbog njegove ogromne plaće i ponudio ga je nizu klubova među kojima je i Barcelona, tvrdi Guilem Balague, jedan od najvećih stručnjaka za španjolsku La Ligu i transferne priče vezane uz nju.

Ronaldo godišnje zarađuje 57 milijuna eura, a kako je sada već u 35. godini, Juventus ga je spreman pustiti kako bi oslobodio budžet za plaće. 

WENGER ODBIO BARCELONU

Arsene Wenger ovog ljeta odbio je ponudu Barcelone da preuzme njenu momčad, piše danas francuski Le 10 Sport koji tvrdi da legendarni francuski stručnjak više ne želi raditi kao trener.

Barcelona je u problemima s Quiqueom Setienom i odlučila je Wengeru ponuditi ugovor kako bi dovela iskusnu zamjenu, ali nakon preliminarnih razgovora Francuz je to odbio.

BITKA ZA THIAGA

Nakon što je jučer objavljeno kako Liverpool neće dogovarati transfer Thiaga Alcantare iz Bayerna, u priči se pojavilo novo veliko ime. 

Prema pisanju francuskog Le 10 Sporta, Thiaga sada žele PSG i Manchester City, a Parižani su već i poslali ponudu za Španjolca u visini od 30 milijuna eura. City tek mora službeno ući u utrku. 

 

Pročitajte više