TRANSFERI

TRANSFERI DANA Messi ostaje u Barceloni? Atletico dogovorio veliki transfer napadača

Foto: EPA-EFE

ZIMSKI prijelazni rok je krenuo početkom nove godine, a svaki dan na Indexu možete pratiti najnovije transfere i glasine o transferima.

U nedjelju 10. siječnja najveći dogovoreni transfer je onaj Atletica i Lyona. Naime, Diego Simeone je dogovorio prelazak Mousse Dembelea i ostalo je samo da napadač odradi liječnički pregled te potpiše ugovor.

Svakako treba spomenuti još dvije zanimljive situacije, a to su one Dayota Upamecana i Lionela Messija. Bild piše kako je Leipzig spreman prodati Upamecana koji prema Transfermarktu vrijedi 60 milijuna eura. Jednog od najtalentiranijih stopera svijeta žele dovesti Liverpool i Manchester United.

Marca piše kako se dogodio preokret u Barceloni i da Lionel Messi ozbiljno razmišlja o tome da ostane u Kataloniji. Glavni razlog toga je Pedri s kim je Messi izgradio sjajan odnos na terenu i izvan njega.

Za Messija je i dalje najvažnije to hoće li se moći boriti za trofeje ako ostane u Kataloniji.

 

TRANSFERI I GLASINE DANA 

MESSI OSTAJE U BARCELONI?

Lionel Messi ipak bi mogao ostati u Barceloni, piše španjolska Marca.

Messi navodno ima sjajan odnos s Pedrijem koji igra sve bolje i bolje, ali i dalje je za njega najvažnije to hoće li se moći boriti za trofeje ako ostane u Kataloniji.

Pet najboljih golova Messija u Barceloni

LEIPZIG PRODAJE SJAJNOG STOPERA?

Njemački Bild piše kako je Leipzig otvoren za prodaju jednog od najtalentiranijih stopera svijeta, 22-godišnjeg Francuza Dayota Upamecana.

CEO kluba Oliver Mintzlaff navodno je spreman prodati Upamecana ako dođe prava ponuda. Dobra je to vijest za Liverpool i Manchester United koje se već povezivalo sa stoperom.

Prema Transfermarktu, Francuz vrijedi 60 milijuna eura. Leipzig ga je platio samo 10 milijuna kada ga je doveo iz Salzburga.

Trening Upamecana prije važne utakmice u Ligi prvaka

CRYSTAL PALACE DAJE 15 MILIJUNA EURA ZA TURČINA?

Fenerbahče traži 15 milijuna eura za veznjaka Ozana Tufana.

Tufan je velika želja Crystal Palacea.

SEVILLA PRODULJILA UGOVOR TRENERU

Sevilla je objavila putem službenih stranica kako je produljila ugovor treneru Julenu Lopeteguiju. 

Čovjek koji je prošle sezone odveo Sevillu do Europa lige sada ima novi ugovor do 2024. godine.

MILAN ŽELI NOVOG BUSQUETSA

Calciomercato javlja kako Milan pomno prati veznjaka Anderlechta Alberta Sambija Lokongu.

Službene ponude još nema, no Paulo Maldini radi na transferu 21-godišnjaka za kojeg se govori da je novi Sergio Busquets.

WBA TREBA POJAČANJA, KAŽE NOVI TRENER

Trener West Bromwich Albiona Sam Allardyce opet je izjavio kako klub mora dovesti nove igrače ako želi ostati u Premier ligi.

WBA je jučer doživio novi poraz, ovoga puta u FA kupu gdje je ispao od trećeligaša Blackpoola na penale. 

"Nadam se da ćemo imati puno posla u prijelaznom roku", rekao je Allardyce.

Allardyce samo ponavlja riječi Slavena Bilića koji je dobio otkaz unatoč tome što je upozoravao čelnike kluba da su transferi imperativ ako WBA želi ostati u ligi. Klub ga nije poslušao, a ubrzo mu je udijelio otkaz.

PSG PREGOVARA S NEYMAROM

PSG je krenuo u pregovore s Neymarom oko potpisa novog dugogodišnjeg ugovora, piše Telefoot koji navodi kako prodaja Neymara uopće nije opcija za Parižane.

Francuski prvaci su napravili prvi korak i nadaju se da bi već u sljedećih nekoliko tjedana mogli Brazilca vezati novim ugovorom, a isto žele napraviti i s Kylianom Mbappeom, kojem ugovor istječe na ljeto sljedeće godine. 

MUSTAFI ODBIO GENOU

Stoper Arsenala Shkodran Mustafi odbio je transfer u Genou, javlja danas Calciomercato. Ovaj 28-godišnji stoper traži novi klub nakon što mu je Arteta dao do znanja da ga ne želi u svojoj momčadi, ali Genoa očito nije njegov izbor.

Ušao je u posljednjih šest mjeseci ugovora i klubovi ga na ljeto mogu dovesti kao besplatnog igrača, ali prema pisanju talijanskog medija, Mustafi bi se volio vratiti u Španjolsku. Serie A mu nije opcija. 

PSG IMA PLAN

Tottenhamov Delle Alli velika je želja PSG-a u ovom prijelaznog roku. PSG je nedavno preuzeo Mauricio Pochettino, čovjek za kojeg se može reći da je u Londonu stvorio Allija i sada ga opet želi u svojoj momčadi.

Prijelazni rok traje do 31. siječnja i do onda su moguće sve vrste dogovora, a francuski RMC piše kako bi Allijev transfer mogao biti ključ velikog dogovora tri europska kluba. Više OVDJE.

BENKOVIĆ U BELGIJU?

Došlo je do preokreta u transferu Filipa Benkovića. Dugo se pisalo o tome kako će ga Leicester City poslati na posudbu u Celtic, čak su i čelnici škotskog velikana zazivali taj posao, ali od toga neće biti ništa.

Anthony Joseph, poznati škotski novinar koji radi za Sky Sports, javlja kako je Celtic ispao iz utrke te da će Benković najvjerojatnije karijeru nastaviti u belgijskom OH Leuvenu. Više OVDJE.

DEMBELE U ATLETICO

Fabrizio Romano javlja kako je postignut dogovor Lyona i Atletico Madrida o transferu Mousse Dembelea u španjolskog velikana. 

Dembele će vrlo brzo odraditi liječnički pregled i potpisati za Atletico. Transfer bi trebao značiti posudbu s pravom otkupa ugovora. Više OVDJE.

WEST HAM ŽELI NAPADAČA REALA

Real Madrid sprema se za prodaju Mariana Diaza, koji je u klubu označen kao višak, a za njega je zainteresiran West Ham, piše engleski Daily Mail.

David Moyes bi ga volio vidjeti u svojoj ekipi nakon što je Sebastiana Hallera prodao Ajaxu, a čelnici kluba spremni su dovesti Diaza na posudbu. Više OVDJE.

POCHETTINO ŽELI POGBU

Mauricio Pochettino nedavno je preuzeo PSG i sada traži potencijalna pojačanja koja bi mogao dovesti već u ovom prijelaznog roku.

Daily Star piše da Argentinac silno želi u Pariz dovesti Paula Pogbu, ali ne donosi iznos koji bi United mogao tražiti za sjajnog veznjaka. 

ÖZIL UCJENJUJE ARSENAL

Mesut Özil već je neko vrijeme na odlasku iz Arsenala jer nije u planovima trenera Mikela Artete, ali još nije pronašao klub u kojem bi mogao nastaviti karijeru.

Veliki problem kad je odlazak u pitanju predstavlja njegov ugovor od 350 tisuća funti tjedno koji traje do 2023. godine pa se Nijemac ne mora žuriti s promjenom sredine.

Ipak, engleski The Sun piše da je veznjak spreman napustiti klub ako Arsenal pristane do 2023. plaćati onu razliku u plaći do 350 tisuća funti tjedno koja ostane kad mu neki od zainteresiranih klubova ponudi ugovor. Nitko ga ne može platiti, ali on se nada da bi Arsenal mogao pomoći. Više OVDJE.

MLADI VEZNJAK ODBIO UNITED

Posljednjih nekoliko dana engleski mediji su puno pisali o interesu Manchester Uniteda za Declana Ricea iz West Hama, ali od posla izgleda neće biti ništa. Rice slovi za hit veznjaka Premiershipa i u ligi nema kluba koji ga ne bi volio dovesti. 

Mirror danas javlja da je Rice svojim menadžerima potvrdio kako ga ne zanima transfer u United jer je sretan u Londonu. Od svih velikih engleskih klubova najradije bi prešao u Chelsea. Više OVDJE.

SIMEONE ŽELI DEMBELEA

Lyon je potvrdio da pregovara s Atletico Madridom oko prodaje napadača Mousse Dembelea kojeg već godinu dana lovi pola Europe, piše AS. 

Atleticu treba zamjena za Diega Costu, koji je prošlog mjeseca napustio klub, a Simeoneu se sviđa ideja partnerstva Dembelea i Suareza u napadu. 

Nije poznato koliko francuski klub traži, ali spekulira se da bi iznos transfera trebao biti preko 30 milijuna eura. Više OVDJE.

INTER DOVODI LINGARDA?

Jesse Lingard otpisan je u Manchester Unitedu te traži klub u kojem bi mogao nastaviti karijeru, a engleski Mirror javlja kako bi mu to ponuditi mogao talijanski Inter.

Antonio Conte radi sve da se riješi Christiana Eriksena u ovom prijelaznom roku, a dobri odnosi Uniteda i Intera viđeni su i u nekim ranijim transferima poput onih Sancheza, Younga i Lukakua pa se Talijani nadaju da bi po istoj liniji mogli dovesti i Lingarda. Više OVDJE.

TORREIRA PREMA ITALIJI?

Fiorentina ozbiljno razmišlja o dovođenju Lucasa Torreire iz Arsenala, piše katalonski Mundo Deportivo. Urugvajac je trenutno na posudbi u Atletico Madridu gdje nije zadovoljan i želi promijeniti sredinu.

Mikel Arteta ne vidi ga u svojim planovima pa ga neće vraćati u London te je jedino rješenje nova posudba, a tu Fiorentina vidi svoju priliku. 

CELTIC ŽELI BENKOVIĆA

Škotski velikan Celtic potvrdio je interes za hrvatskog stopera Filipa Benkovića iz Leicester Cityja. Ranije se pisalo da bi ga Celtic mogao dovesti, a sada se oglasio i klub.

Pomoćni trener John Kenney rekao je za Leicester Mercury da je Benković velike želja kluba u ovom prijelaznom roku te da ga žele vratiti što je prije moguće. 

"Filip je jedan od onih igrača o kojima stalno pričamo. Znamo što i koliko može, bio je ovdje, znamo kakav je čovjek. On je svakako na listi igrača koje želimo na poziciji stopera", rekao je Kennedy. Više OVDJE.

FERNANDINHO JE I DALJE TRAŽEN

Brazilski veznjak Fernandinho ovog će ljeta postati slobodan igrač kad mu istekne ugovor koji ima s Manchester Cityjem. Ušao je u 35. godinu, ali i dalje ima klubova koji bi ga nakon isteka ugovora htjeli dovesti.

Njegov menadžer potvrdio je za Goal da postoji interes klubova iz Brazila i Europe za njegovog igrača te da će vrlo brzo nakon Cityja pronaći novi klub. 

Pročitajte više