transferi

TRANSFERI DANA Napadač Ajaxa od 8.5 milijuna eura na korak do dolaska u HNL

Foto: Ajax Amsterdam

ZIMSKI prijelazni rok je krenuo početkom nove godine, a svaki dan na Indexu možete pratiti najnovije transfere i glasine o njima.

Tijekom jučerašnjeg dana glavna priča bio je interes Liverpoola za Adamu Traorea kojeg bi engleski prvak Wolverhamptonu mogao navodno platiti oko 100 milijuna eura.

Današnja glavna priča je svakako dolazak Marija Mandžukića u Milan koji je gotovo pa dogovoren posao, a puno se radilo i u HNL-u. 

OVAKO STE MOGLI UŽIVO PRATITI JOŠ JEDAN DAN PRIJELAZNOG ROKA

MANDŽUKIĆ SVE BLIŽE MILANU

Antonio Vitiello, vlasnik portala Milan News, objavio je na Twitteru da je Mandžukić na korak do Milana

VELIKO IME NA ALDO DROSINI

Napadač Ajaxa Hassane Bande jako je blizu dolaska u HNL, trebao bi doći u Istru 1961 kao posuđeni nogometaš nizozemskog velikana. 

Radi se o igraču kojeg je Ajax u ljeto 2018. godine kupio iz belgijskog Mechelena za 8,5 milijuna eura, a on je, kako doznajemo iz menadžerskih krugova, izabran kao najbolja opcija za napad Istre, iako su klubu nuđeni i brojni igrači iz regije. 

U priči je bilo nekoliko igrača iz Srbije, a Istri su nuđeni i napadači iz Albanije te iz Makedonije. 

BJELICA PREKRIŽIO TALYSA

Nenad Bjelica navodno je otpisao braniča Talysa nakon što je na zimskim pripremama nekolicina igrača Osijeka financijski kažnjena zbog još uvijek nerazjašnjenih prekršaja. 

Ljudi bliski Osječkom klubu potvrdili su nam kako je Talys izbačen u drugu momčad Osijeka te da je upitno hoće li ikad više zaigrati za prvu momčad. 

DINAMO ZARAĐUJE OD TRANSFERA

Zagrebački Dinamo zaradit će oko milijun i pol eura od transfera dvojice igrača od kojih je jedan ranije u karijeri nosio dres Dinama, a drugi nikad nije ni obukao dres seniorske momčadi.

Radi se o Anti Majstoroviću kojeg je Osijek prodao u kineski Shanghai, a Dinamo ima pravo na 20% transfera, što je oko 500 tisuća eura. Dinamo je zaradio milijun eura i od prodaje Frana Karačića koji je igrao u Lokomotivi, ali je bio igrač Dinama. 

MILAN DOVODI STOPERA CHELSEAJA

Talijanski novinar Fabrizio Romano objavio je danas da će Milan početkom sljedećeg tjedna dovesti Fikaya Tomorija iz Chelseaja.

Mladi stoper trebao bi doći na posudbu do kraja sezone, uz opciju otkupa ugovora po cijeni od 30 milijuna eura.

GUARDIOLA KREĆE U REKONSTRUKCIJU 

Engleski mediji pišu da Manchester City kreće u veliku rekonstrukciju momčadi, na koju će potrošiti oko 250 milijuna eura.

Budući da Aguero ima sve više problema s ozljedama, Guardiola želi dovesti novog napadača, a to bi trebao biti Romelu Lukaku koji briljira u Interu. No, Englezi tvrde da će taj transfer ipak pričekati ljeto.

BARCA ODUSTAJE OD ERICA GARCIJE

Barcelona je ove zime željela dovesti Erica Garciju iz Manchester Cityja, ali se nije uspjela dogovoriti oko načina transfera, piše Marca.

City je za Španjolca tražio osam milijuna eura i bio je spreman izaći Barceloni u susret. Navodno je pristao na četiri milijuna eura odmah, a preostala četiri uz odgodu plaćanja do sljedeće godine. No, Barcelona je odustala od posla jer si trenutačno ne može priuštiti ni četiri milijuna eura.

FENERBAHČE ŠALJE AVION PO ÖZILA

Mesut Özil je jučer navodno dogovorio sporazumni raskid ugovora s Arsenalom i tijekom današnjeg dana bi trebao kompletirati transfer u Fenerbahče, kako smo pisali i jučer.

Turski mediji su objavili informaciju da je predsjednik Fenerbahčea Ali Koc pripremio privatni zrakoplov koji će otići po Özila čim sredi papire u Engleskoj.

Pročitajte više