TRANSFERI

Transferi i glasine dana: Barcelona kupuje u Ajaxu, Juventus blizu Džeke

EPA

POČEO je prijelazni rok i u većini zemalja traje do 5. listopada, kada je na redu registracija igrača za europska natjecanja.

Što se HNL-a tiče, prijelazni rok trajat će do 18. listopada. Klubovima koji do početka prijelaznog roka nisu završili natjecanje iz natjecateljske godine 2019./2020. rok je počeo prvi dan nakon što su završili navedeno natjecanje, dakle nakon što je Rijeka pobijedila Lokomotivu 1:0 u finalu Kupa 1. kolovoza.

Sve transfere i glasine pratite na Indexu.

TRANSFERI I GLASINE 16. RUJNA

UNITED KUPUJE U ITALIJI

United je odustao do dovođenja Jadona Sancha iz Borussije Dortmund i okrenuo se Atalantinom junioru Amadu Traoreu. Riječ je o 18-godišnjem krilu koji se još nije nametnuo ni u Bergamu, no Englezi vjeruju da će slomiti Atalantu i dovesti igrača iz Obale Bjelokosti.

BARCELONA ŽELI BEKA AJAXA

Ajaxov desni bek Sergino Dest na meti je Barcelone, piše Mundo Deportivo. Ajax traži 25 milijuna eura za mladog Amerikanca i vjeruje se da bi Barcelona mogla dovesti Desta, koji bi uskočio na poziciju Nelsona Semeda.

DŽEKO KORAK DO JUVENTUSA

Ponovno se razvija priča oko transfera Edina Džeke u Juventus, javlja Fabrizio Romano i dodaje da je bosanskohercegovački napadač sve dogovorio s klubom iz Torina.

Situacija je osim te novosti jednaka kao i jučer. Džeko čeka da Arkadiusz Milik dogovori sve s Romom i napusti Napoli kako bi ga Roma mogla prodati u Juventus.

BARCELONA MORA PRODAVATI

Ronald Koeman izjavio je kako Barcelona prvo mora prodati nekoliko igrača kako bi mogla dovesti Memphisa Depaya iz Lyona, piše Goal.

Depaya se već neko vrijeme povezuje s Barcelonom, pisalo se ranije i da je posao pri kraju, ali čini se da Barcelona ima financijske probleme koje tek mora riješiti. Više OVDJE.

NIŠTA OD UGOVORA ZA GYURCSA

Adam Gyurcso je ušao u zadnju godinu ugovora s Hajdukom, koji mu istječe 30. lipnja 2021. godine, piše Dalmatinski portal. 

Na Poljudu su donijeli odluku glede njegova statusa: Gyurcsu neće biti ponuđen novi ugovor, a računa se na njega u kadru za ovu sezonu. Više OVDJE.

IZ DINAMA U NIZOZEMSKU

Mateo Leš novi je igrač Heracles Almela, potvrdio je nizozemski prvoligaš na svojim društvenim mrežama.

Dvadesetogodišnjak je sa svojim novim klubom potpisao trogodišnji ugovor, a u Dinamu je bio od 2014. godine. Službeni iznos ovog transfera još uvijek nije poznat. Više OVDJE.

IZ ARSENALA U ASTON VILLU

Emiliano Martinez novi je igrač Aston Ville nakon što je stigao iz Arsenala za 20 milijuna eura. Danas je službeno predstavljen, a klub je posao objavio na društvenim mrežama. Više OVDJE.

REGUILON U TOTTENHAM

Osim što dogovaraju razmjenu Bale - Alli, Tottenham i Real Madrid jedan posao su već dogovorili. Sergio Reguilon će iz Real Madrida preseliti u Tottenham za 30 milijuna eura.

Tottenham je dogovorio sve s Realom, ali i s igračem koji će potpisati ugovor do 2025., te je pristao na to da ga Real može otkupiti za 45 milijuna eura, ako poželi. Više OVDJE

RAZMJENA REALA I TOTTENHAMA

Real Madrid i Tottenham dogovaraju zanimljivu razmjenu igrača. Tottenham želi u London vratiti Garetha Balea koji je otpisan u Realu, a Madriđani bi kroz taj dogovor htjeli u Madrid dovesti Delea Allija.

Baleov menadžer Jonathan Barnett nedavno je potvrdio da su pregovori u tijeku, a engleski Telegraph piše kako je Tottenham voljan mijenjati Allija za Balea. Više OVDJE.

ARSENAL PRODAJE TROJICU IGRAČA

Sead Kolašinac, Matteo Guendouzi i Lucas Torreira su nogometaši koje je Arsenal stavio na transfer-listu i što prije ih se želi riješiti, piše engleski Mirror.

Mikel Arteta na njih više na računa, a Arsenal od njihove prodaje želi zaraditi novac koji bi onda prije kraja prijelaznog roka mogao uložiti u ulazne transfere. Više OVDJE.

BAYERN PONOVNO ŽELI IGRAČA CHELSEAJA

Bayern ponovno traži način da dovede Calluma Hudsona-Odoija. Htjeli su ga još dok je Niko Kovač bio trener, a sada su ponovno pokazali interes, piše Daily Mail.

Umjesto njega doveli su Leroya Sanea, ali Hudson-Odoi i dalje im je zanimljiv, posebno sad kad je Chelsea silnim pojačanjima povećao konkurenciju u napadu pa nije sigurno da će u Londonu imati redovitu minutažu.

Osim Bayerna, situaciju oko Odoija prati i Juventus kojem bi također hitno trebao novi igrač u napadu jer nije zadovoljan Douglasom Costom i Federicom Bernardeschijem na krilnim pozicijama. 

Pročitajte više