U SURADNJI S GERMANIA SPORTOM

Transferi i glasine dana: Hajduk poslao ponudu za turskog napadača

Grafika: Pixsell

BLIŽI se kraj prijelaznog roka koji u većini zemalja traje do 5. listopada, kada je na redu registracija igrača za europska natjecanja.

Što se HNL-a tiče, prijelazni rok trajat će do 18. listopada. Klubovima koji do početka prijelaznog roka nisu završili natjecanje iz natjecateljske godine 2019./2020. rok je počeo prvi dan nakon što su završili navedeno natjecanje, dakle nakon što je Rijeka pobijedila Lokomotivu 1:0 u finalu Kupa 1. kolovoza.

Ovog tjedna čekaju nas odlučujuće utakmice u kvalifikacijama Lige prvaka i Europa lige. Pogledaj ponudu Germanije

TRANSFERI I GLASINE 28. RUJNA

HAJDUK POSLAO PONUDU ZA NAPADAČA

Turski mediji pišu kako je Hajduk poslao službenu ponudu za napadača Bešiktaša Umuta Nayira.

27-godišnji Turčin prošle sezone je zabio šest golova u 27 nastupa, no igrač navodno želi ostati u turskoj ligi. Osim toga, napominje se da su za njega zainteresirani klubovi iz belgijske i njemačke lige.

BILIĆ DOBIVA NAJVEĆU ŽELJU

Filip Krovinović ostaje u West Bromwich Albionu još barem godinu dana, javlja portugalska A Bola. Također, nadodaju kako će klubovi uskoro objaviti da je posao dovršen.

>Opširnije

KANTE U UNITEDU?

Mirror piše da je N'Golo Kante moguće pojačanje Manchester Uniteda. Francuski veznjak iz Chelseaja na meti je Crvenih vragova nakon lošeg ulaska u sezonu, a Frank Lampard bi ga mogao pustiti za 60 milijuna eura. Englezi smatraju da bi to bio transfer godine u Premiershipu.

DINAMO PRODAO GVARDIOLA

Joško Gvardiol novi je igrač RB Leipziga, potvrdio je njemački klub na svojim službenim kanalima. Više ovdje.

DEST U BARCELONI, BAYERN SE OKREĆE AARONSU

Barcelona bi danas trebala objaviti dovođenje beka Ajaxa Sergina Desta. Amerikanac, 19-godišnjak koji je oduševio nastupima u Nizozemskoj, popunit će prazninu na desnom beku Barcelone nastalu odlaskom Nelsona Semeda u Wolverhampton. Ajax će dobiti 20 milijuna eura plus pet milijuna kroz bonuse.

Bayern se nakon poraza u borbi za Desta okreće Maxu Aaronsu iz Norwicha. I Aarons je bio Barcelonina želja, ali su Katalonci na kraju odlučili dovesti 19-godišnjaka iz Amsterdama. 

"Treba nam malo više širine u igračkom kadru", požalio se trener Bayerna nakon poraza od Hoffenheima.

VUKOVIĆ U OSIJEKU

Osijek je doveo Josipa Vukovića, bivšeg igrača Hajduka. U Hajduku je defenzivni veznjak bio u sezoni 2014/15. Nakon toga je nosio dres Istre, Splita, Viteza, Olimpika iz Donjecka i portugalskog Maritima.

KOEMAN NE RAČUNA NA ŠESTORICU

Novi Barcelonin trener Ronald Koeman već je prodao osmoricu igrača, a ne računa na još šestoricu. Više o novim transferima Barcelone pročitajte ovdje.

MARLON PAO LIJEČNIČKI

Sassuolov branič Marlon nije prošao liječnički pregled prije potpisa za Fulham. Engleski klub sad pokušava dovesti Tottenhamova Juana Foytha.

UNITED KREĆE PO SANCHA

Manchester United nakon neuvjerljivog starta sezone kreće u još jedan lov na Jadona Sancha, zvijezdu dortmundske Borussije. Sancho je dugogodišnja želja Uniteda, ali su ranije ovog ljeta u Manchesteru odlučili da im je preskup. Borussia traži 120 milijuna eura, a United planira ponuditi 100 milijuna eura.

DINAMO DOVODI STOPERA

Danac Rasmus Lauritsen, 24-godišnji stoper švedskog Norrköpinga, na meti je Dinama. Sportske novosti, Dinamov medijski partner, javljaju da je hrvatski prvak sve dogovorio s danskim braničem. Ostalo je da se dogovori odšteta s Norrköpingom. Ako se klubovi danas ne dogovore, Dinamo će se okrenuti drugim rješenjima na stoperskoj poziciji. Ipak, očekuje se da će Lauritsen već danas postati novi igrač zagrebačkog kluba.

Embed from Getty Images

Danas bi Dinamo trebao kompletirati i izlazni transfer. Gvardiola čeka liječnički pregled u Leipzigu nakon čega će potpisati ugovor. Dinamo će dobiti 16 milijuna eura odštete te još nekoliko milijuna kroz bonuse.

DIAS U CITYJU

Sky Sports javlja da je Manchester City dogovorio dovođenje Rubena Diasa. Benfica će za 23-godišnjeg portugalskog braniča dobiti 68 milijuna eura. Klubovi su dogovorili i transfer devet godina starijeg Nicolasa Otamendija koji će za 15 milijuna eura potpisati za Benficu. 

Dias je dugogodišnja želja menadžera Cityja Pepa Guardiole. U subotu je kao kapetan predvodio Benficu i već tada je znao da mu je odlazak u City dogovoren te se tada emotivno pozdravljao sa suigračima i trenerima.

ALABA U MANCHESTERU?

David Alaba mogao bi do kraja prijelaznog roka napustiti Bayern. Austrijski branič zatražio je od uprave europskog prvaka ogromno povećanje ugovora i zasad dvije strane nisu ni blizu dogovora o novom ugovoru. The Sun javlja da su za 28-godišnjeg Alabu zainteresirani Manchester City i Manchester United te da bi do kraja prijelaznog roka mogli poslati ponude Bayernu.

TOTTENHAM DOVODI SKRINIARA ISPOD CIJENE

U očajničkom nastojanju Antonija Contea da dovede N'Gola Kantea iz Chelseaja kolateralna žrtva bi mogao biti Slovak Milan Skriniar. Inter je od premierligaša Tottenhama prvotno tražio 60 milijuna eura, ali je prema pisanju engleskog The Suna sada spustio cijenu na 38 milijuna eura koja bi londonskom klubu trebala biti prihvatljiva.

Pročitajte više