Transferi

Transferi i glasine dana: Preokret kod Pogbe, Rijeka dovela igrača iz Danske

Foto: EPA

ZIMSKI prijelazni rok krenuo je početkom nove godine, a svaki dan na Indexu možete pratiti najnovije transfere i glasine o njima. 

OVO SU SVI TRANSFERI I GLASINE ZA 26. SIJEČNJA

VILLA DOVELA KAPITALCA

Engleski nogometni prvoligaš Aston Villa angažirao je francuskog veznjaka Morgana Sansona (26), dosadašnjeg člana Marseillea, s kojim je potpisao ugovor na četiri i pol godine. Financijski detalji transfera nisu objavljeni, no procjenjuje se kako je Aston Villa platila 14 milijuna funti. "Ovo je čaroban klub, veliki engleski klub. Kada sam dobio poziv iz Aston Ville, nije mi trebalo dugo da se odlučim za dolazak. Ovo je velika prilika za mene. Volim duh ovog kluba, ja sam ratnik i volim kada svi igrači trče za momčad. Cijenim Villu jer igra dobar nogomet", kazao je Sanson. U Marseille je stigao 2017. godine iz Montpelliera te je s igrao finale Europske lige 2018. i završio na drugom mjestu u prvenstvu prošle sezone.

PREOKRET KOD POGBE

Rio Ferdinand tvrdi da će Paul Pogba ostati u Manchester Unitedu ako klub ove sezone osvoji Premiership. Pogba je podigao formu i s njim United već nekoliko tjedana izgleda moćno. Podsjetimo, igračev menadžer Mino Raiola nedavno je izjavio kako Francuz ovoga ljeta sigurno napušta United.

RIJEKA DOVELA MUDRAŽIJU

Bivši veznjak Osijeka i Kopenhagena prešao je u Rijeku. 23-godišnjak stiže na posudbu na godinu i pol s mogućnošću otkupa. 

GORICA DOVELA NASLJEDNIKA KRISTIJANA LOVRIĆA

Sylvanus Nimely je novi igrač Gorice. Kako doznajemo iz menadžerskih krugova, hrvatski prvoligaš je danas zaključio posao i postigao konačni dogovor sa Spartakom iz Moskve. Liberijac može pokriti sve tri pozicije u napadu i dolazi kao potencijalna zamjena za Kristijana Lovrića koji bi karijeru mogao nastaviti u Bologni.

ODEGAARD PROŠAO LIJEČNIČKI

Martin Odegaard je prošao liječnički pregled i Arsenal bi ga danas trebao predstaviti. U London stiže iz Reala na posudbu do kraja sezone. Arsenal nema mogućnost otkupa njegovog ugovora. Za Real je ove sezone odigrao samo 350 minuta.

PAPU GOMEZ OTIŠAO IZ ATALANTE

Argentinski veznjak Papu Gomez napušta Atalantu te bi se danas trebao pojaviti na liječničkim pregledima u Sevilli. Klub iz Andaluzije će za 34-godišnjeg Gomeza izdvojiti 8.5 milijuna eura, a transfer je u ponedjeljak navečer objavio Sky Sports. Igrač će navodno potpisati ugovor do ljeta 2024. godine. Podsjetimo, Gomez napušta Atalantu zbog sukoba s trenerom Gian Pierom Gasperinijem. Igrač je odbio pratiti trenerove upute u prvom poluvremenu utakmice protiv Midtjyllanda u Ligi prvaka prvog dana prosinca i od tada traje prepucavanje tog dvojca.

MARIN SE VRATIO U DINAMO

Antonio Marin vratio se u Dinamo s posudbe iz Monze. U talijanskom drugoligašu zadržao se samo četiri mjeseca te odigrao tek šest utakmica. Iz Dinama su potvrdili kako će Marin konkurirati za sastav Dinama u nadolazećim utakmicama. Vjerojatno u aktualnom prijelaznom roku neće napuštati klub. 

DŽEKO ODBIO WEST HAM

Edin Džeko na odlasku je iz Rome nakon sukoba s trenerom. Zasad se Romi javio jedan klub koji želi 34-godišnjeg bosanskohercegovačkog napadača, ali je Džeko odbio tu ponudu. Corriere dello Sport navodi da je riječ o West Hamu. Navodno Džeku želi i Sevilla.

TORREIRA NA NOVU POSUDBU

Lucas Torreira nije se snašao na posudbi u Atletico Madridu i vratit će se u Arsenal koji će ga odmah proslijediti na novu posudbu. Talijanski Tuttosport javlja da bi Torreira mogao otići u Fiorentinu koja bi imala pravo na otkup njegova ugovora za 11 milijuna eura.

LINGARD U WEST HAMU?

Jesse Lingard na odlasku je iz Manchester Uniteda. Zasad se klubu s Old Trafforda javio West Ham koji Lingarda želi dovesti na posudbu do kraja sezone. Lingard ove sezone nije odigrao nijednu utakmicu za United u Ligi prvaka i Premierligi.

SOUDANI SE VRAĆA U HRVATSKU

Hilal Soudani, najbolji stranac u povijesti Dinama, trebao bi danas doputovati u Zagreb, objavile su Sportske novosti. Soudani do kraja sezone ima ugovor s grčkim Olympiacosom, ali je nezadovoljan statusom u momčadi te su klub i igrač odlučili raskinuti suradnju. Alžirski napadač ove sezone je postigao samo dva gola, a posljednjih godina imao je nekoliko ozljeda. Za Dinamo je igrao pet sezone i postigao 86 golova na 197 utakmica. Još nije poznato koji je hrvatski klub zainteresiran za 32-godišnjeg Soudanija.

ZVEZDA DOVODI IGRAČA BAYERA

Aleksandar Dragović, austrijski reprezentativac, trebao bi potpisati za Crvenu zvezdu. Dragović, 29-godišnji stoper, nogometaš je Bayera iz Leverkusena. U Njemačkoj je od 2016. godine, prije toga je igrao za bečku Austriju, Basel i Dinamo Kijev. Ove sezone je odigrao 20 utakmica za Bayer.

ALLI ŽELI U PSG

Dele Alli vrši pritisak na čelnike Tottenhama da ga puste na posudbu u PSG. Tamo ga želi dovesti njegov bivši trener Mauricio Pochettino. Alli je ove sezone kod Josea Mourinha u Tottenhamu u drugom planu.

Pročitajte više