TRANSFERI

Transferi i glasine: Kovač kupuje u Italiji, potrošit će 20 milijuna eura

Grafika: Index

UTORAK je bio prvi dan prijelaznog roka u engleskom Premiershipu i HNL-u. Prijelazni rok će u Engleskoj trajati do 5. listopada, kada je registracija igrača za europska natjecanja.

Što se HNL-a tiče, prijelazni rok također je počeo jučer i trajat će do 18. listopada 2020. Klubovima koji do početka prijelaznog roka nisu završili natjecanje iz natjecateljske godine 2019./20., prijelazni rok počinje prvi dan nakon što su završili navedeno natjecanje. To se odnosi na Lokomotivu i Rijeku koje 1. kolovoza još čeka okršaj u finalu Kupa.

Najbitnije transfere i transfer priče iz HNL-a, Premiershipa, ali i svih ostalih liga uživo mogli ste pratiti u našem tekstu tijekom cijelog dana.

TRANSFERI UŽIVO

KOVAČ KUPUJE U SERIE A

Niko Kovač nedavno je preuzeo Monaco, a njegova napadačka želja je Cagliarijev ofenzivac Joao Pedro (28). Brazilac je ove sezone zabio 18 golova u 35 utakmica Serie A i može igrati u više formacija, a Kovačev klub bi ga platio 20 milijuna eura, piše La Gazzetta dello Sport.

NAPOLI DOVODI KAPITALCA

Sky piše da je Napoli blizu potpisa Lilleovog napadača Victora Osimhena. Nigerijca će platiti 50 milijuna eura i u Francusku poslati golmana Orestisa Karnezisa i mladog stopera Claudija Manzija.

CITY ZA 25 MILIJUNA EURA DOVODI ZAMJENU ZA SANEA

Brojni engleski mediji prenose kako je momčad s Etihada vrlo blizu dogovora s Ferranom Torresom.

Za dolazak mladog španjolskog reprezentativca Građani će izdvojiti 25 milijuna eura.

Eurosport dodaje da bi ukupna vrijednost transfera mogla dostići 37 milijuna eura, uz bonuse i klauzule u ugovoru.

Klub je dogovorio uvjete s 20-godišnjakom, koji će potpisati petogodišnji ugovor. Kako se navodi, Torres bi trebao biti zamjena za Leroya Sanea, koji je nedavno prešao u Bayern.

Ove sezone Torres je u 42 utakmice u svim natjecanjima postigao šest golova i zabilježio sedam asistencija.

JURANOVIĆ SUTRA POSTAJE IGRAČ LEGIJE

Kako smo pisali prije dva dana, Josip Juranović će sutra postati novi igrač Legije iz Varšave, nakon što prođe zakazane liječničke preglede. Aktualni poljski prvak će se tako pojačati 25-godišnjim desnim bekom koji će pristići iz Hajduka. Odšteta za navedeni posao nije službeno poznata, a prema napisima, radi se o iznosu između 300 i 700 tisuća eura uz 10% od eventualnog budućeg transfera.

Dosadašnji dokapetan Bilih s novim klubom će prema najavama potpisati ugovor do ljeta 2023. godine, a bit će zamjena za bivšeg igrača Rijeke i crnogorskog reprezentativca Marka Veškovića koji će zbog ozljede i operacije koljena biti izvan terena sljedećih osam mjeseci. Član Legije je i bivši kapetan Dinama Domagoj Antolić koji je u netom završenoj sezoni ponio titulu najboljeg veznjaka Ekstraklase.

INTER ŽELI OTKUPITI SANCHEZA OD UNITEDA

Tu su vijest danas objavili talijanski i britanski mediji.

Čileanac je trenutno na posudbi u Interu, gdje je impresionirao igrama u posljednjih osam utakmica, postigavši tri gola. Odlične partije koje je pružao u nastavku sezone, nakon prekida zbog pandemije koronavirusa, Sanchezu bi mogle osigurati ugovor s milanskim klubom.

Problem bi mogla biti jedino golema plaća koju Sanchez ima u Unitedu. Nešto manje od 450 tisuća eura tjedno je izvan onoga što u Milanu mogu ponuditi. Ipak,  menadžer Manchestera Ole Gunnar Solskjaer ne želi zadržati bivšeg napadača Barcelone i Arsenala pa bi moglo doći do dogovora.

PLAVA STRANA RIMA SLAVI

Jučer smo najavili da bi David Silva nakon deset godina igranja u Cityju mogao doći u Lazio, a danas su talijanski mediji to potvrdili.

Ugledna La Gazzetta danas piše da je Silva već obavio razgovore s čelnicima Lazija te da su postigli usmeni dogovor. Silva (34) će s rimskim klubom ugovor potpisati na tri godine, a po sezoni će zarađivati oko pet milijuna eura.

Silva će biti veliko pojačanje za Lazio koji će sljedeće sezone nakon 13 godina igrati Ligu prvaka.

KRSTANOVIĆ NAPUŠTA BELUPO?

Na pragu odlaska iz Slaven Belupa su stoper Vinko Međimorec te napadači Mateus Lima i Michele Šego. Gotovo je sigurno da matični klub napušta i Mateas Delić, bivši kapetan koji je kod Stipića izgubio status i minutažu, piše Podravski list.

Sličan status kao Lima imaju i Ivan Krstanović te Jeffren Suarez. Krstanović je kazao kako je dogovorio novi ugovor sa Slavenom, ali ga nije potpisao, a to je bitna razlika. S Jeffrenom klub može automatski produljiti ugovor za još jednu sezonu, a zasad ni on ne zna gdje će igrati sljedeće sezone.

ANCELOTTI ŽELI IVANOVIĆA

Everton je jako blizu dovođenja bivšeg igrača Chelseaja i srpske reprezentacije Branislava Ivanovića koji je postao slobodan igrač nakon što je napustio Zenit. 

Najbolji Ivanovićevi golovi iz kornera

Zenit je kao zamjenu za 36-godišnjeg stopera doveo Dejana Lovrena, a Carlo Ancelotti smatra da iskusni stoper još uvijek može pomoći Evertonu, pišu srpske Novosti. 

SARRI ŽELI NAPADAČA

Gianluca di Marzio piše kako je Juventus jako blizu dovođenja poljskog napadača Arkadiusza Milika iz Napolija. Navodi kako ga u Torino želi dovesti Maurizio Sarri koji ga je trenirao i u Napoliju.

Najbolji Milikovi golovi u prošloj sezoni

Juventus je postigao dogovor s igračem, a sada je preostao dogovor s predsjednikom Napolija Aureliom de Laurentiisom. Di Marzio piše kako će Juventus u suprotnom smjeru pokušati poslati Federica Bernardeschija. 

RIJEKA PRODALA NAPADAČA

Matko Babić, bivši mladi reprezentativac i donedavni igrač Rijeke, novi je igrač ciparskog AEL Limassola. 22-godišnji Zagrepčanin proteklu je polusezonu proveo na posudbi u češkoj Karvini gdje nije upisao niti jedan službeni nastup pa je uslijedio povratak u Rijeku.

No na Rujevici za njega nije bilo budućnosti, pa je pala odluka da karijeru nastavi na Cipru. Babić je s ciparskim prvoligašem potpisao petogodišnji ugovor.

OTKUPLJEN OD OLYMPIAKOSA

Nakon što je dogovoren ostanak Merveila Ndockyta u Gradskom vrtu, još je jedan stranac koji je dosad bio na posudbi u Osijeku i službeno je postao igrač Osijeka

Riječ je o Igoru Silvi de Almeidi koji je dosad bio ugovorno vezan s grčkim Olympiakosom, no to više nije slučaj. Brazilčev ugovor je otkupljen i on se obvezao na trogodišnju vjernost Osijeku. 

OSTAJE U GORICI

Gorica je danas potvrdila kako srpski napadač Ognjen Mudrinski (28) ostaje u klubu i sljedeće sezone, produljena je posudba iz poljske Jagiellonije.

Mudrinski je u polusezoni za nama postigao četiri pogotka u 462 minute na terenu, vijest o nastavku suradnje oduševila je suigrače, ali i vodeće ljude kluba.

BAYERN SPREMAN NA PRODAJU

Španjolski veznjak Thiago Alcantara sve je bliže prelasku iz Bayerna u Liverpool, prenosi njemački Bild. 


Bild tvrdi da trener engleskog prvaka Jurgen Klopp želi Španjolca u svojim redovima, ali dva kluba još nisu pronašla zajednički jezik u vezi s visinom odštete. Isti medij donosi vijest da bi Bayern bio spreman pustiti Thiaga za 30 milijuna eura odštete.

Najbolji veznjaci: Thiago Alcantara

NOVI ALBANAC U LOKOMOTIVI

Sherif Kallaku, kapetan U-21 reprezentacije Albanije sljedeće sezone nosit će dres Lokomotive. Riječ je o centralnom veznjaku koji je prošle sezone igrao za FK Teutu koja je sezonu okončala na trećem mjestu albanskog prvenstva.

Kao centralni veznjak, Kallaku je postigao čak 14 pogodaka, a to mu je bilo dosta da bude treći najbolji strijelac domaćeg prvenstva.

SILVA U RIM

Lazio pregovara s Davidom Silvom kako bi ga nagovorio da nakon odlaska iz Manchester Cityja dođe u Rim i zaigra Serie A. 

Silvina karijera u Manchester Cityju

Lazio se nakon 12 godina vraća u Ligu prvaka i želi momčad pojačati velikim imenima, a Daily Mail piše kako je prva meta upravo David Silva. 

GANAC U HNL-u?

Ganski mediji raspisali su se u interesu Slaven Belupa za Basirua Alhassana, mladog zadnjeg veznog nogometaša iz Gane.

Alhassan je do jučer bio igrač Fujairaha iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali ostao je bez ugovora. Za Fujairah je odigrao pet utakmica ove sezone. Ima europskog iskustva, igrao je za drugu momčad češke Sparte Prag.

MILAN TRAŽI STOPERA

Milan pokušava nagovoriti Fiorentinu na prodaju sjajnog srpskog stopera Nikole Milenkovića kojeg je ranije tražio i Manchester United, piše Gazzetta dello Sport.

Agent ovog 22-godišnjeg nogometaša već je stigao u Milano na pregovore, a odšteta koja se spominje iznosi između 40 i 50 milijuna eura. 

Milenković ima još dvije godine ugovora s Fiorentinom, ali Milan mu može ponuditi igranje u europskim natjecanjima pa mu je transfer svakako zanimljiv. 

MOURINHO OPET LOVI PERIŠIĆA

Jose Mourinho želi u Tottenham dovesti Ivana Perišića, piše Calciomercato. Podsjetimo, Portugalac je Perišića htio dovesti i u United dok je tamo radio kao trener.

Najbolje od Perišića

Perišić je trenutno igrač Intera na posudbi u Bayernu, ali čini se da Bayern neće iskoristiti klauzulu prema kojoj ga može otkupiti za 10 milijuna eura po isteku posudbe. 

Mourinho se nada da može Perišića dovesti u Tottenham po sniženoj cijeni kako bi pojačao momčad nakon što se s njom nije uspio plasirati u Ligu prvaka. 

CAVANI BIRA NOVI KLUB

Prema pisanju francuskih medija u Bayernu ozbiljno razmišljaju o dovođenju urugvajskog napadača Edinsona Cavanija.

Cavanijeva karijera u PSG-u

Urugvajcu istječe ugovor s PSG-om po završetku sezone te će nakon sedam godina definitivno napustiti Pariz. Osim Bayerna, 33-godišnjeg napadača dovesti želi i portugalska Benfica. 

TALIJAN ŽELI TALIJANA

Carlo Ancelotti zatražio je od uprave Evertona da napravi sve kako bi mu dovela napadača Lazija Cira Immobilea, piše engleski portal 90min.

Ancelotti vjeruje kako je Evertonu potrebno osvježenje u napadu, a kao idealnog igrača za to vidi Immobilea koji igra sezonu iz snova.

Ove sezone zabio je 34 gola u Serie A s još dvije utakmice koje tek mora odigrati, a ugovor s Laziom ima do 2023. godine. 

ŽELI KOD LAMPARDA

Branič Leicestera Ben Chilwell zatražio je od uprave kluba da ga pusti u Chelsea. Mirror piše kao bi transfer mogao biti odrađen odmah nakon što Chilwell dobije dozvolu

Ben Chilwell u Engleskoj

Naime, engleski bek velika je želja Franka Lamparda, a pošto s Leicesterom ima ugovor do 2024. godine mora tražiti dozvolu kluba da bi mogao otići u London. 

BILIĆ KUPUJE U BUNDESLIGI

Slaven Bilić nedavno je s West Bromwich Albionom ušao u Premiership, a sada već traži igrače kojima bi mogao poboljšati kadar pred borbu za ostanak u eliti.

Prva meta je Sebastian Andersson, napadač Uniona iz Berlina, piše njemački Kicker koji tvrdi kako 29-godišnji napadač želi odraditi transfer u Englesku.

Isti medij piše kako WBA nije jedini klub koji želi Anderssona, u utrci su još Newcastle, Leeds, Lille i Schalke pa Biliću neće biti lako osigurati njegov dolazak. 

CHELSEAJEV POPIS

Sky Sports piše da je Chelsea sastavio listu od tri igrača koje bi u klubu voljeli vidjeti između vratnici na početku sljedeće nogometne sezone.

Na popisu su Jan Oblak iz Atletico Madrida, Andre Onana iz Ajaxa i Nick Pope iz Burnleya. U Londonu nisu zadovoljni time kako Kepa Arrizabalaga odrađuje svoj posao, a među ovim igračima žele izabrati njegovu zamjenu. 

MARIĆ PREMA RANGERSIMA

Nakon što se već nekoliko puta pisalo o tome da Mirka Marića žele dovesti Glasgow Rangersi, ta informacija pojavila se i prije dva dana, ali ovaj put zvuči uvjerljivije nego prije. Pojavila se snimka koja je raspalila maštu navijača. 

Škotski velikan navodno je zagrizao za najboljeg strijelca Osijeka kojeg želi dovesti kao zamjenu za Alfreda Morelosa jer Kolumbijac seli u francuski Lille za 20 milijuna eura.

Marić bi Rangerse koštao četiri ili pet puta manje od toga iznosa, a škotski mediji uvelike su se raspisali o tome kako je potpis hrvatskog napadača za klub s Ibroxa samo pitanje dana. 

Pročitajte više