TRANSFERI

Transferi: PSG dovodi španjolskog reprezentativca, Inter blizu velikog transfera

Grafika: EPA

PRIJELAZNI rok će u Engleskoj trajati do 5. listopada, kada je registracija igrača za europska natjecanja.

Što se HNL-a tiče, prijelazni rok trajat će do 18. listopada 2020. Klubovima koji do početka prijelaznog roka nisu završili natjecanje iz natjecateljske godine 2019./2020. prijelazni rok počeo je prvi dan nakon što su završili navedeno natjecanje, dakle nakon što je Rijeka s 1:0 pobijedila Lokomotivu u finalu Kupa.

Najbitnije transfere i transferne priče iz HNL-a, Premiershipa, ali i svih ostalih liga uživo možete pratiti u našem tekstu tijekom cijelog dana.

TRANSFERI ZA 12. KOLOVOZ

PSG KUPUJE

PSG želi Valencijinog Rodriga Morena kao zamjenu za Edinsona Cavanija. Cijena je 40 milijuna eura, koliko Španjolci traže za svog reprezentativca Furije, piše Le10Sport.

BORBE U ITALIJI

Sandro Tonali zasad je najbliže Interu, unatoč interesu Juventusa i Milana. Brescijino 20-godišnje čudo trebalo bi otići u Inter na posudbu koja će biti plaćena deset milijuna eura, a Inter će ga sljedećeg ljeta otkupiti za 25 milijuna eura.

VILLARREAL DOVEO DVA IGRAČA VALENCIJE

Villarreal je danas potvrdio transfere Danija Pareja i Francisa Coquelina, a obojica su stigla iz Valencije. Coqeulin je plaćen osam milijuna eura, a odšteta za Pareja još nije poznata. 

ZVONIMIR KOŽULJ IMA NOVI KLUB

Povremeni reprezentativac BiH i bivši igrač Hajduka Zvonimir Kožulj (26) službeno je predstavljen kao nogometaš turskog Gaziantepa.

"Želimo dobrodošlicu i mnogo uspjeha našem novom igraču Zvonimiru", poručili su iz Gaziantepa, koji je prošle sezone osvojio osmo mjesto u turskoj Superligi.

Kožulj je potpisao dvogodišnji ugovor, a u prethodne dvije sezone igrao za poljski Pogon. 

BIVŠI TALENT UNITEDA BLIZU ZVEZDE

Talijanski Corriere dello Sport piše kako je bivši veliki talent Manchester Uniteda na korak od toga da postane igračem Crvene zvezde. 

Riječ je o Federicu Machedi, napadaču koji trenutno nastupa za grčki Panathinaikos, a Dejan Stanković želi ga vidjeti u svojoj momčadi od sljedeće sezone. Nije poznato koliko bi ga Zvezda platila, ali Macheda sigurno ne bi bio jeftin. 

ŠIBENIK TRAŽI NOVE IGRAČE

Jedna od želja Šibenika za prvu sezonu u HNL-u je Marin Ljubičić, bivši veznjak Hajduka koji je trenutno slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor sa Slovanom iz Bratislave.

Spominjao se kao moguće pojačanje Borca iz Banje Luke i poljskog Zaglebie Lubina, ali još uvijek nema klub pa se Šibenik nada da bi ga mogao dodati u svoj vezni red. 

CITY ŽELI NOVU ZVIJEZDU LYONA

Manchester City mogao bi ovog ljeta dovesti Houssema Aouara iz Lyona. Priznao je to danas u razgovoru za francuske medije Juninho, sportski direktor Lyona. 

 

Aouar je jedan od najboljih igrača Lyona treću godinu zaredom, otkako igra u prvoj postavi Lyona. Ovaj 22-godišnjak u 135 nastupa zabio je 24 gola i na to dodao 25 asistencija. City bi ga morao platiti oko 60 milijuna. 

ZAMJENA ZA LOVRENA

Antonio Rudiger postao je jedna od glavnih meta Liverpoola za sljedeću sezonu. Trebao bi doći kao zamjena za Dejana Lovrena, piše The Sun.

Rudiger je za Chelsea odigrao nekoliko razočaravajućih partija pa Frank Lampard razmišlja o tome da ga proda, a sada bi mogao završiti u prvaku Europe. 

JUVE TRAŽI NAPADAČA

Juventus je poslao ponudu za napadača Arsenala Alexandrea Lacazettea, piše danas inače pouzdani talijanski Calciomercato. 

Prvak Italije spreman je u zasad neotkrivenu financijsku ponudu uključiti i jednog od igrača, a spominju se imena Danielea Ruganija i Cristiana Romera. 

NOVO IME U KOPRIVNICI

Njemački napadač Törles Knöll novi je igrač Slaven Belupa. Ovaj 22-godišnjak nekada je igrao u dresu Nürnberga u Bundesligi, kao i drugoj ligi, a protekle sezone bio je na posudbi u 2. Bundesligi, u Wehenu. Sada ga je Nürnberg prodao u Koprivnicu. Ugovor sa Slaven Belupom potpisao je do ljeta 2023. godine.

Slaven Belupo je, osim što je doveo Knölla, otkupio ugovor Karla Lulića koji je prije godinu dana stigao na posudbu iz belgijskog Waasland-Beverena. On je potpisao na tri godine. Iznosi odšteta nisu poznati. 

BALE OSTAJE U REALU

Daily Mirror javlja kako Gareth Bale ovog ljeta neće napuštati Real Madrid, već ima namjeru ostati u klubu do kraja ugovora.

To znači da će igrač Reala biti još dvije godine u kojima će zaraditi gotovo 40 milijuna eura na račun trenutnog ugovora.

NEMA PONUDE ZA ČOLAKA

Ranije danas objavljeno je kako bi Čolak mogao napustiti Rijeku i potpisati za Dinamo Kijev u transferu od četiri ili pet milijuna eura, ali ta vijest je demantirana

Kako doznajemo od izvora bliskih ukrajinskom klubu, ne postoji ponuda Dinamo Kijeva za Čolaka te nije izvjesno kako će on završiti u ukrajinskom velikanu. Kako nam kažu iz Ukrajine, riječ je o fake newsu. 

NIŠTA OD VELIKOG POSLA

Thiago Alcantara mogao bi ostati u Bayernu i nakon ove sezone. Liverpool je sretan s trenutnom veznom linijom i ne traži nove igrače, a Bayern nema drugog potencijalnog kupca, piše Sky Sport.

Španjolac je bio spreman potpisati za Liverpool, a Bayern je za njega htio samo 30 milijuna eura i činilo se da je posao izvjestan, ali sada se situacija promijenila. 

ČOLAK NAPUŠTA RIJEKU?

Antonio-Mirko Čolak uskoro bi mogao napustiti Rijeku. Sportski direktor Rijeke Srećko Juričić za Sportske novosti rekao je da postoji niz ponuda za najboljeg strijelca HNL-a.

Najozbiljnija je ona Dinama iz Kijeva koja, prema pisanju istog medija, iznosi između četiri i pet milijuna eura. 

KOMPLIKACIJA U JUVENTUSU

Paulo Dybala ima aktivan ugovor s Juventusom do 30. lipnja 2022. godine, ali čelnici Juventusa već traže način da Argentinca vežu novim poboljšanim i duljim ugovorom.

Na stolu je ponuda od osam milijuna eura godišnje uz bonuse, ali Dybala traži čak 15 milijuna eura godišnje plaće i Juventus je u velikom problemu jer nije spreman platiti taj iznos. 

GUARDIOLA KUPUJE STOPERA

Alfredo Pedulla, jedan od nekoliko talijanskih stručnjaka za transfere koji je ujedno i novinar ugledne Gazzette dello Sport, piše kako je Manchester City poslao ponudu za Kalidoua Koulibalyja iz Napolija.

Radi se o ponudi koja iznosi 63 milijuna eura uz bonuse. Od ranije je poznato da Napoli za Koulibalyja traži 70 milijuna eura, ali City se nada da bi na ovakvu ponudu mogao dobiti pozitivan odgovor. 

MILAN PREGOVARA S CHELSEAJEM

Milan je krenuo u pregovore s Chelseajem oko transfera Tiemouea Bakayoka. Čelnici Milana postigli su dogovor s veznjakom koji je prošle godine bio na posudbi u Milanu.

Bakayoko želi u Milan i spreman je prepoloviti svoju godišnju plaću od šest milijuna eura samo kako bi se transfer ostvario, ali Milan tek mora dogovoriti odštetu s Chelseajem.

Londonski klub za Bakayoka traži 35 milijuna eura, a Milan je spreman platiti deset milijuna eura manje pa su u tijeku pregovori kako bi se pronašao iznos kojim bi oba kluba bila zadovoljna. 

EDUOK ODLAZI IZ HAJDUKA?

Turski mediji raspisali su se o tome da bi se Hajdukov napadač Samuel Eduok mogao vratiti u Tursku. Turski portal Takagazete piše kako Eduoka želi Stjepan Tomas koji je odnedavno novi trener Rizespora.

Rizespor je proteklu sezonu turske Superlige završio na 15. mjestu, a dva kola prije kraja prvenstva klupu je preuzeo bivši hrvatski reprezentativac Stjepan Tomas. 

Eduok ima ugovor s Hajdukom do ljeta 2023. godine, a prije dolaska na Poljud igrao je u turskim klubovima Kasimpasi i Erzurumsporu. Nije poznato je li Hajduk otvoren za prodaju i ako je, koji bi iznos mogao tražiti. 

 

Pročitajte više